21 Mayıs 2012 11:02

Havadaki grev yasağına karada eylemli yanıt var!

AKP milletvekillerince havacılık hizmetlerinin grev yasağı kapsamına alınması ile ilgili kanun teklifi verilmesi Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarınca protesto edilecek. Aynı zamanda THY yönetimince toplu iş sözleşmesinin engellenmesine karşı da yapılacak olan eylem Atatürk Havalimanı’ndaki THY Genel Müdürlüğü önü

Havadaki grev yasağına karada eylemli yanıt var!
Paylaş

AKP milletvekillerince havacılık hizmetlerinin grev yasağı kapsamına alınması ile ilgili kanun teklifi verilmesi Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarınca protesto edilecek. Aynı zamanda THY yönetimince toplu iş sözleşmesinin engellenmesine karşı da yapılacak olan eylem Atatürk Havalimanı’ndaki THY Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilecek.

Hava-İş sendikası tarafından yapılacak olan eylem öncesi sendika tarafından yapılan açıklamada, 12 Eylül darbesi ürünü antidemokratik olduğu her kesimce belirtilen yasalarda dahi havacılık iş kolu ile ilgili hiç surette grev yasağı getirilmemiş olduğuna dikkat çekildi.

Hava-İş sendikasının uçuş emniyeti bilinciyle hareket ettiğinin vurgulandığı açıklamada şöyle denildi: “Hava ulaşımında sendikaların kuralları, işçilerin çalışma koşullarını düzenleyici, işverenlerin rekabet/maliyetin ardına sığınarak uçuş emniyetini riske atan uygulamalarını denetleyici rolü tüm, hava ulaşım paydaşları için uçuş emniyeti ve tüketici hakları yönünden hayati önem taşımaktadır.”

HUKUK GARABETİNE TEPKİ!

Sendika yöneticileri, Toplu iş sözleşme masasında sorunu istediği gibi çözemeyen THY’nin, resmi arabulucuya itiraz ederek yeni hukuki garabet yarattığının altını çiziyorlar.  

İstanbul 11. İş Mahkemesinin, Çalışma Bakanlığının resmi arabulucu atama işlemini tedbiren durdurarak duruşma günü olarak 5 Eylül 2012 tarihini, yani 4 ay sonraya gün vermesini kabul edilemez buluyorlar.
“Bu ülkemiz çalışma yaşamında binlerce işçiyi mağdur edeceği açık bir eşi görülmemiş bir nitelikte bir karardır” diyen Hava İş sendikası yöneticileri yarın saat 12.15’te üyeleriyle birlikte THY genel müdürlüğü önünde olacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnşaat patronları işçi güvenliği için teşvik istedi

SONRAKİ HABER

Tekstil işçileri işçi sağlığı panelinde buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...