31 Ekim 2016 18:32

Baskılar son bulana kadar nöbetteyiz

Cumhuriyet gazetesinin İstanbul’daki binasına destek ziyaretine gelen gazeteci, sendikacı ve politikacılar, operasyona tepki gösterdi.

Paylaş

Operasyonun ardından Cumhuriyet gazetesinin İstanbul’daki binasına destek ziyaretine gelen gazeteci, sendikacı ve politikacılar, operasyona tepki gösterdi.

Agos Genel Ayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan: Aşama aşama 12 Eylül rejimi taşları örülüyor. 12 Eylül cunta iradesiydi şimdi karşımızda oy desteği de olan baskıcı rejim var. Olup bitenler umutsuzluk yaratıyor. AKP taraftarları da giderek saldırganlaşıyor, toplum sindiriliyor. Muhaliflerin sokağa çıkması da engelleniyor. Zor ve sıkıntılı dönemden çıkmak için daha fazla dayanışmaya ihtiyaç var.

Galatasaray Üniversitesinden Doç. Dr. Ceren Sözeri: Basına yönelik baskının artmasını bekliyorduk, sürpriz olmadı. Ama ani baskın hali başka endişelere de sevk etti. Dün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarının tutuklanması, bunun haberini yapacak yayınların kapatılması, bunun arkasında başka bir hesap olduğunu düşünüyorum. Gazeteciler için endişeleniyoruz. Bugün çıkmayacaksak sokağa yarın çok geç olacak.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu: Bu karanlık gidişi durduracak tek güç bizleriz. Kadınlar, gençler, işçiler, aydınlar bizi karanlık gidişten çıkartacak. Kendisi giderken, benim dışımdaki her şeyi yakarım yıkarım zihniyetine karşı demokrasiyi, eşitliği, adaleti getirecek olan biziz. Özgür basınla, Cumhuriyet’le dayanışmak için buradayız. Gerçeklerin gizlenemeyeceğini söylemek için buradayız. Baskılar son bulana kadar Cumhuriyet nöbetinde olacağız. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SEKA fabrikası artık kağıt müzesi

SONRAKİ HABER

Süper Lig'de 9. hafta tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...