31 Ekim 2016 18:20

Dolandırıcılık davası Meclis gündeminde

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un oğlu olan Murat Yurdakul hakkındaki davayı Meclise taşıdı.

Paylaş

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un oğlu olan ve sendikanın Kuşadası’ndaki oteli Grand Belish’in genel koordinatörlüğünü yapan Murat Yurdakul hakkında açılan dolandırıcılık davasını Meclis gündemine taşıdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlanmasını isteyerek soru önergesi veren Doğan, “Belediye-İş Sendikası Başkanlar Kurulu sırasında, sendika hakkında çıkan yolsuzluk ve dolandırıcılık iddiaları hakkında konuşmak isteyen İzmir 1 ve 6 No’lu Şube yöneticileri ağırlıkta olmak üzere bir grup sendikacı, Genel Başkan Nihat Yurdakul ve korumalarının saldırısına uğramışlardır” dedi.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un oğlu olan ve sendikanın Kuşadası’ndaki oteli Grand Belish’in genel koordinatörlüğünü yapan Murat Yurdakul hakkında dolandırıcılık davası açıldığını hatırlatan Doğan, şu sorulara yanıt istedi:
“18 Ekim 2016 tarihinde Belediye-İş Sendikası Başkanlar Kurulu sırasında şube başkanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar hakkında bakanlığınızın açmış olduğu bir soruşturma var mıdır? Var ise soruşturma ne aşamadadır? Yok ise açılmama nedeni nedir? Basına yansıyan dolandırıcılık iddiaları üzerinden Belediye-İş Sendikası’na dair bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise bu soruşturmanın kapsam ve içeriği nelerdir? Açılmamış ise soruşturma açılmamasının nedeni nedir? Belediye-İş Sendikası hakkında bakanlığınıza ulaşmış bir şikayet var mıdır? Belediye-İş Sendikası bakanlığınızca en son ne zaman denetlenmiştir? Bu denetlemeler sırasında herhangi bir usulsüzlük tespit edilmiş midir? Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve oğlu hakkında açılmış herhangi bir idari işlem var mıdır?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dolar yükseliyor, ihracat azalıyor, turizm geriliyor

SONRAKİ HABER

SEKA fabrikası artık kağıt müzesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...