21 Mayıs 2012 11:01

İnşaat patronları işçi güvenliği için teşvik istedi

İNŞAAT alanında artan kazaların ve işçi ölümlerinin değerlendirildiği “İnşaat Sektörü’nde Problemlerden Pratik Çözümler Üretmek” sempozyumunda, işveren sendikası İNTES Başkan Vekili Mustafa Demir, devletten işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri için teşvik talebinde bulundu. Çalı

İnşaat patronları işçi güvenliği için teşvik istedi
Paylaş

İNŞAAT alanında artan kazaların ve işçi ölümlerinin değerlendirildiği “İnşaat Sektörü’nde Problemlerden Pratik Çözümler Üretmek” sempozyumunda, işveren sendikası İNTES Başkan Vekili Mustafa Demir, devletten işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri için teşvik talebinde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGM), Yol, Yapı İnşaat işçileri Sendikası (Yol-İş), İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından ortaklaşa düzenlenen sempozyum, dün Ankara Crowne Plaza’da yapıldı.
İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Kasım Özer, iş kazalarının en çok yaşandığı sektörün inşaat olduğunu belirttiği konuşmasında, kazaları en aza indirmek gerektiğini söyledi.

İNTES Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Demir, “Herkese sorumluluk düşüyor. Hem işveren, hem işçi alınan önlemlere uymalıdır” diye konuştu. İşverenlerin alacağı önlemler için ise devletten teşvik talebinde bulunan Demir, talebinin gerekçesini de “Güvenlik önlemlerini eksiksiz biçimde alan işverenlere örnek oluşturmak” diye açıkladı. Demir, “Sıfır iş kazası temel hedefimizdir” dedi.   

ÖNCELİK...

Yol- İş Genel Başkanı Ramazan Ağar da, kazaların önlenmesi için öncelikle işçilerin sendikalı olmasının önündeki engellerin kaldırılmasını isteyerek;  “Bu konuda ayrı bir yasanın artık acilen çıkması gerekiyor. Denetim işleri piyasaya bırakılmış ve ölümlere davetiye hazırlanmıştır. İşverenlerin güvenlik maliyetlerini azaltmasının bedeli ise her yıl 1500 yüz insanın ölmesi demektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yargı emekçileri adalet istedi

SONRAKİ HABER

Havadaki grev yasağına karada eylemli yanıt var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...