31 Ekim 2016 15:49

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'dan Cumhuriyet'e mesaj

Yazar Aslı Erdoğan ve Dilci Necmiye Alpay tutuklu bulundukları Bakırköy Cezaevi'nden Cumhuriyet Gazetesine dayanışma mesajı gönderdi.

Paylaş

Yazar Aslı Erdoğan ve Dilci Necmiye Alpay tutuklu bulundukları Bakırköy Cezaevi'nden Cumhuriyet gazetesine dayanışma mesajı gönderdi.

TGC, ÇGD, TGS, DİSK Basın İş, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) tarafından Cumhuriyet gazetesi önünde yapılan açıklamada Yazar Ayşegül Tözeren tarafından okunan mesajlar şöyle:

Necmiye Alpay: Özgürlük nöbetinden cumhuriyet nöbetine... Sevgili Cumhuriyet nöbetçileri. Geçmiş olsun. Doğrusu bekleneni aşan bir hamleydi. Aydın Engin ameliyat geçireli çok olmamıştı. Ama yazıları ve gazetenin genel hali son dönemin yüz aklarındandır. Selam olsun onlara ve elbette her zamanki gibi nöbet tutan sizlere. Kışanak ve Anlı’nın Kandıra’ya götürüldüğünü duyduk. Onlara da selamlar.

Aslı Erdoğan: Dün gece son haber bülteninde Diyarbakır’daki tutuklamaları dinledik. Güne cumhuriyet baskınıyla başladık. Aydın Engin’in götürülüşünü izledim derin bir utançla. Turhan Güney de gözaltındaymış. Ne 12 Mart ne 12 Eylül böylesine pervasızca hukuku ayaklar altına almış, gazetecilere yazarlara diş bilemişti. Biz bir polis devletiyiz diyebilmek adına her şeyi ve herkesi hiçe sayıyorlar. Yüzlerce yılın kanıyla oluşmuş bütün değerleri, demokrasi, insan hakları, fikir ve ifade özgürlüğü, hepsinden öte yaşam hakkı. Türkiye bir Amok koşusunda son hızla kendi mahvına doğru koşuyor. Cumhuriyet’in tüm yazar ve çalışanlarına selamlar. Yanındayız. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Medyaya baskı Çanakkale’de protesto edildi 

SONRAKİ HABER

Dersim’de ihraç edilen 107 KESK’liye destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...