31 Ekim 2016 14:15

EMEP Malatya’da ihraç edilen öğretmenleri ziyaret etti

Emek Partisi Malatya İl Örgütü ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi eğitim emekçilerine destek ziyaretinde bulundu. Ziyarete Emek Gençliği üyeleri de katıldı

Paylaş

Eğitim-Sen Malatya şubesinde gerçekleştirilen ziyarette Emek Partisi il örgütü adına il başkanı Kemal Gültekin destek konuşması yaptı.

‘TÜM EMEKÇİLERİN MÜCADELESİNİ SELAMLIYORUZ VE DESTEKLİYORUZ’

EMEP olarak Eğitim-Sen nezlinde görevden alınan bütün emekçileri ve bütün muhalif kesimleri  selamladıklarını söyleyen Gültekin, " Tek adam diktatörlüğünü oturtup, Ortadoğu'ya Türkiye'ye hükmetmek istiyor. Bunun bir parçası olarak savaşı kullanıyor. İnsanları katletmeye devam ediyor. Muhalif sendikalara üye emekçileri işinden ekmeğinden etmeye devam ediyor. Bizler şunu ifade etmek istiyoruz AKP şunu unutmamalı ki evine ekmek götüremeyen, çocuklarına ekmek götüremeyen bir annenin babanın tekmesi asla hiç bir şeye benzemeyecektir. Tüm emekçilerinin mücadelesini selamlıyoruz ve destekliyoruz"dedi.

‘FAŞİZME KARŞI ORTAK MÜCADELE PLATFORMU OLUŞTURMAK GEREKİYOR’

Eğitim- Sen şube başkanı Tarık Kaya ise, " Bizde Eğitim-Sen olarak bu gün bizleri ziyaret eden bizlerle dayanışma gösteren Emek Partisi'nin yönetici ve üyelerini sayın başkan nezlinde selamlıyoruz. Bu dönem öyle bir dönem ki mücadele cephesini örmek gerekiyor. Toplumun tüm ötekileriyle, farklılıklarıyla ortak mücadele gerçekleştirmek gerekiyor.

Sınıf mücadelesi ciddi anlamda büyük saldırıyla karşı karşıya, kamu emekçileri büyük saldırılarla karşı karşıya, medya büyük ölçüde nasibini alıyor. Dün ajansları, gazeteleri televizyonları kapatanlar bu günde gazetelerde arama yapıyor. Yani biz buna çok net ifadeyle faşizm diyoruz. Faşizme karşı ortak mücadele platformu oluşturmak gerekiyor. Ortak bir mücadele ağı örmek gerekiyor. Bizler eğitim ve bilim emekçileri olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Toplum şunu anlamalı evinde oturarak, susarak bu süreçten kendini kurtaracağını düşünmesin. Ortak mücadeleye doğru anlamda destek versin.

Bizde burada Malatya'da tüm kamu emekçilerine çağrımızdır. Sendikalarına saldıralar gerçekleşiyor, arkadaşlarımız işten atılıyor. Şunu bilmek gerekiyor ortak mücadeleyi büyütürsek biz bu faşizme karşı ortak mücadeleyi öreriz" şeklinde konuştu.(Malatya/EVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Dağlıca'da çatışma: 3 uzman çavuş hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

TÜSİAD’dan Cumhuriyet’e yönelik operasyonla ilgili açıklama 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...