31 Ekim 2016 13:04

HDP Ata’nın tutuklanmasını Başbakana sordu 

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Siirt Milletvekili Besime Konca, KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata’nın tutuklanmasını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Siirt Milletvekili Besime Konca KJA (Kongreya Jinên Azad – Özgür Kadın Kongresi) dernek merkez binasına yapılan baskın ve KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata’nın tutuklanmasını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Konca, şu soruları sordu. 

* KJA Derneği Dönem Sözcüsü Sayın Ayla Akat Ata ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Sayın Gültan Kışanak’ın aynı gün tutuklanması, kurumsallaşmış kadın mücadelesi ve kadın çalışmalarına yönelik politikalarınızın bir parçası mıdır?

* İlgili Bakanlığa kadın kurumlarına yönelik uygulanacak politikalar hususunda bir talimatınız olmuş mudur?

* KJA Genel Merkezine yapılan baskının sebebi, bir gün öncesinde basın açıklaması yapmak için demokratik haklarını kullanmak üzere kadınların ortaya koyduğu direniş midir?

* KJA Derneği Dönem Sözcüsü Sayın Ayla Akat Ata’nın gözaltına alınması ve tutuklanması bilginiz dahilinde mi gerçekleşmiştir? 

* KJA Derneği Merkez Binasının abluka altına alınmasıyla ve Dönem Sözcüsü Sayın Akat Ata’nın evinin, kriminalize edilerek aranmasının gerekçeleri nelerdir?

* KJA Dönem Sözcüsü ve DTP, BDP Eski Milletvekili Sayın Ayla Akat Ata’nın, 2007 yılı Milletvekilliği döneminden itibaren yaptığı açıklamalar ve etkinlikler sebep gösterilerek tutuklanması hangi kanun maddeleri ve yasal gerekçeler kapsamındadır? 

* KJA Dernek Flaması ve Amblemi dahil olmak üzere İçişleri Bakanlığı onayı almış yasal bir dernek olduğu halde, flamasının suç unsuru olarak görülmesinin gerekçeleri nelerdir?

* İçişleri Bakanlığı’na bağlı Dernekler Masası Biriminin denetimi ve kontrolünde olan ve bugüne kadar hakkında hiçbir soruşturma açılmamış olan KJA Derneği’nin Merkez Binası söz konusu ilgili birime ve Dernek yöneticilerine bilgilendirme yapılmadan, baskın şeklinde, Dernekler Masasının gözetimi olmadan, hukuksuz yollarla aranmasının yasal gerekçeleri nelerdir?

* KJA’nın yasal ve demokratik alanda kadın çalışmaları yürüten bir dernek olduğunu biliyor musunuz? (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel Kültür, Tiroj ve Özgürlük Dünyası için açıklama

SONRAKİ HABER

Schulz: Cumhuriyet’e operasyonla kırmızı çizgi geçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...