31 Ekim 2016 12:35

İzmir’de Cumhuriyet Gazetesi için eylem 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Cumhuriyet Gazetesine yönelik yapılan operasyonlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik yapılan operasyonun ardından gözaltına alınan gazetecilerle dayanışmak amacıyla bir araya gelen gazeteciler ve emek, demokrasi güçlerinin temsilcileri, gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istedi. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Cumhuriyet Gazetesine yönelik yapılan operasyonlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Emek ve demokrasi güçlerinin temsilcilerinin de katıldığı eylemde gazetecilere ve basın organlarına yönelik baskıların son bulması istendi. Cumhuriyet, Evrensel, Birgün ve Özgürlükçü Demokrasi gazetelerinin açıldığı eylemde 'Özgür Basın Susturulamaz', 'Özgür Basın Yalnız Değildir' ve 'Baskılar Bizi Yıldıramaz' sloganları atıldı.

Cemiyet binası önünde yapılan eylemde konuşan Cemiyet Başkanı Misket Dikmen, basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığını ve hükümeti eleştirmenin dahi terör suçu kapsamına girdiğini ifade ederek, herkesi demokrasiden ve hukuktan yana mücadele etmeye çağırdı.

‘DARBE OLSAYDI FARKLI OLMAZDI’

Demokrasiye darbenin Cumhuriyet'e uzandığını kaydeden Dikmen "Darbe girişimi amacına ulaşsaydı yaşanacakları tamamını bugün yaşıyoruz. Artık Türkiye'de özgürce gerçek gazetecilik yapmak terör suçu sayılıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Basına yönelik sindirme, yıldırma ve yok etme gibi demokrasiyle bağdaşmayan politikaları kabul etmiyoruz. Gözaltına alınan gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz adeta faşist rejimlerde görülen bu cadı avına karşı mücadeleye devam edeceğimizi duruyoruz" dedi.

‘BİR ARAYA GELMEMİZ GEREKİYOR’

Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirik de şunları söyledi “Yıllarca basın özgürlüğünün gerekli bişey olduğunu anlatmaya çalıştık. Basın özgürlüğü sadece gazeteciler için değil yurttaşlar için gerekli olduğunu herkesin anlaması gerekiyor. Bugün bu yaşananları yarın medyada göremeyeceğiz. Cumhuriyeti dönüştürmek isteyenler bugün Cumhuriyet'e yaptıkları operasyonla onu boğmak istiyorlar. Cumhuriyet'in sesinin kısılması demek hepimizin sesinin kısılması, boğulması demektir. Bir arada olmamızda, koro haline gelmemizde fayda var”. 

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da, bugün Türkiye'de basın özgürlüğünü talep etmenin dahi suç haline geldiğini belirterek, “Demokrasi, laiklik ve basın özgürlüğüne karşı yapılan saldırılara karşı, Türkiye'yi karanlığa götürmek isteyenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

ÇARŞAMBA GÜNÜ İÇİN KİTLESEL AÇIKLAMA ÇAĞRISI

Emek ve demokrasi güçleri adına konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, İzmirlileri 2 Kasım Çarşamba akşamı saat 17:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapacakları kitlesel eyleme çağırdı. 

Eyleme, TGS, DİSK'e ve KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri, TMMOB temsilcileri, İzmir Barosu Başkanı Özcan Aydın,  CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Musa Çam, Kamil Okyay Sındır, CHP, HDP, EMEP, BHH, Halkevleri yöneticileri ve çok sayıda kitle örgütü temsilcisi katıldı. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Cumhuriyet'e saldırı hepimizedir!

SONRAKİ HABER

Vefa lisesi önünde ‘Proje okul’ protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...