31 Ekim 2016 12:29

EMEP: Cumhuriyet'e saldırı hepimizedir!

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan yaptığı yazılı açıklamayla Cumhuriyet’e yönelik operasyonu kınadı.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan yaptığı yazılı açıklamayla Cumhuriyet’e yönelik operasyonu kınayarak ‘Cumhuriyet’e yönelik saldırı hepimizedir’ dedi.

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik başlatılan operasyon’un 15 Temmuz darbesinin fırsata çevrilmesinin son örneği olduğunu vurgulayan Gürkan; “Darbeyi lütuf bilerek özlemi duyulan tekçi rejim inşa etmeye yönelen hükümet, yeni darbe girişimiyle ifade ve basın özgürlüğünden geriye bir şey bırakmamaya yemin etmiş gibidir” dedi.
  
İki gün önce çıkarılan KHK ile ajanslarla sosyalist teori ve kültür dergileri kapatılırken, son hedefin Cumhuriyet Gazetesi olarak belirlendiğinin anlaşıldığını belirten Gürkan şunları söyledi: “Amaçlanan, düşünceyi ifade ve yayma özgürlüğünü geçersizleştirilerek yazılı ve görsel basın-yayın alanının bütünüyle “yandaşlaştırılması” ve tüm muhalif seslerin susturulmasıdır. Bu, özellikle MHP destekli anayasa değişikliğiyle tekçi başkanlık sistemini onaylayacak olan referandum öncesi önemli sayıldığı için, hışımla basın özgürlüğü tamamıyla yok edilmeye çalışılmaktadır.

Demokratım diyen herkes basın ve halkın haber alma özgürlüğünü savunmalı, sahiplenmek üzere birlikte mücadele etmelidir.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İÜ önünde gerçekleşen 1 aylık direniş son buluyor

SONRAKİ HABER

İzmir’de Cumhuriyet Gazetesi için eylem 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...