31 Ekim 2016 12:05

DİDF: Avrupa Erdoğan’a verdiği desteği kesmeli

Türkiye’deki OHAL uygulamaları ve KHK’lere Avrupa’daki işçi ve emekçilerden tepki geldi.

Paylaş

Türkiye’de basına, Kürt siyasetçilere ve demokratik güçlere yönelik yasaklamalar, baskılar ve tutuklamalara karşı Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu açıklama yaptı.

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonun da kınandığı açıklamada, “Saldırıların boyutu, Türkiye’de AKP/Erdoğan’dan farklı düşünen, hareket eden güçlere hayat hakkı tanınmadığını, hızla baskıcı, otoriter bir rejimin inşa edildiğini gösteriyor. Avrupa Birliği (AB) ise tam üyelik müzakereleri sürdürdüğü Türkiye’de basına, Kürt siyasetçilere ve demokratik güçlere yönelik bu baskı ve sindirme politikaları karşısında tam anlamıyla bir suskunluk içerisinde. Yapılan resmi açıklamalarda AKP Hükümeti / Erdoğan yumuşak şekilde eleştirilirken, ilişkilerin bozulmamasına özellikle özen gösteriliyor. Benzer yaklaşım tek tek Avrupa ülkeleri için de geçerli” denildi.

AB MÜZAKERELERİ VE SİLAH SATIŞI DURDURULSUN

Avrupa ülkelerinin sürekli sözünü ettikleri insan hakları, bazın özgürlüğü, kişi dokunulmazlığı ve demokrasinin, söz konusu ülke, sığınmacılar üzerinden pazarlık yapılan Türkiye olunca ‘çok da önemli olmadığı’nın anlaşıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Erdoğan / AKP bu nedenle içeride yaptığı baskılara karşı Avrupa Birliği’nin gereken tepkiyi göstermeyeceğini bildiği için rahat hareket etmekte, baskıların dozajını her geçen gün biraz daha artırmaktadır. Türkiye’de savaş ve baskının yerine barışın, gerilim yerine diyaloğun hakim olması için Erdoğan / AKP’ye verilen politik desteğin derhal çekilmesine ihtiyaç vardır.

Gözaltına alınan, tutuklanan bütün gazeteci ve siyasetçilerin derhal serbest bırakılmasını, demokratik hak ve özgürlükleri askıya alan OHAL uygulamasının geçersiz sayılarak sona erdirilmesini, kanun hükmündeki kararnamelerin derhal kaldırılmasını talep ediyoruz.
Başta Almanya olmak üzere AB ülkelerini Erdoğan / AKP’ye verdikleri desteği çekmeye, AB ile müzakereleri OHAL kaldırılıncaya kadar durdurmaya ve silah satışını sonlandırmaya çağırıyoruz” denildi. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ağrı’da kamu emekçilerinden alkışlı protesto eylemi

SONRAKİ HABER

‘Afgan kızı’ olarak bilinen Sharbat Gula serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...