31 Ekim 2016 11:59

Ağrı’da kamu emekçilerinden alkışlı protesto eylemi

Ağrı’da kamu emekçileri düzenledikleri basın açıklamasıyla KHK’lerle ihraç kararlarını protesto etti.

Paylaş

Ağrı’da açıklama yapan kamu emekçileri, son KHK ile basına yönelik yapılan kapatmalar ve kamu emekçilerinin meslekten atılmasını alkışlarla protesto etti.

KESK Ağrı Şubeler Platformu ve TTB Ağrı Şubesi ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının sokakta yapılmasını engelleyen polise direnen KESK, SES ve ATO, sendikalarının bulunduğu Nevzat Güngör Caddesindeki Kemanlar İş Merkezi önünde açıklama yaptı.

HDP ve DBP’nin de desteklediği açıklamada SES Şube Sekreteri ve ATO Başkanı Dr. Heval Bozdağ, “15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbecileri ayıklamak gerekçesiyle, her türlü siyasal ve toplumsal muhalefeti sindirmek, baskı rejiminin alt yapısını oluşturma yoluna gidildi. İktidar politikaları ile kutuplaşma ve çatışma ortamının körüklenerek ve giderek otoriterleşen bir yapı inşa edildi” diye konuştu.

‘EKMEĞİMİZ KEYFİLİĞİN BASKISI ALTINDADIR’

Çıkarılan KHK'ler ile binlerce kamu görevlisi yargı kararlarına ihtiyaç duyulmadan meslekten ihraç edildiğini vurgulayan Bozdağ şunları söyledi: “Gözaltına alınarak, hukuksuzluk had safhalara ulaşarak, ciddi mağduriyetler yaratılmıştır. OHAL, kimi zaman haber alma  hakkına tecavüz edilerek, kimi zaman da kesilen internet iletişimi, hastaların eczanelerden ilaç alamamasına sebep olmuştur. Tüm toplum, antidemokratik uygulamaların hedefi oldu ve mağdur oldu. Bölgede 7 Haziran seçimlerinden itibaren emekçilerin özgürlük alanlarının daraltılmasına, ülkedeki katliamlara tepkilerden dolayı  ATO, SES ve KESK yöneticileriyle üyeleri, gözaltı süreçleri ve hukuksuz yargı süreçlere tabii kılındı. 29 Ekim'de çıkarılan KHK, TTB ve SES yöneticileri ve kamu emekçileri işinden edildi. İşimiz, ekmeğimi,diplomalarımız ve kazanılmış haklarımız, hukuk tanımaz bir keyfiliğin baskısı altındadır.”

Bozdağ, demokrasi mücadelesini büyüteceklerini belirterek, “Acil olarak OHAL ve KHK anlayışından vazgeçilmeli” dedi. Açıklama 1 dakikalık alkış protestosu ile sona erdi. (AğrıEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sivas Valiliği’nden OHAL yasakları!

SONRAKİ HABER

DİDF: Avrupa Erdoğan’a verdiği desteği kesmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...