31 Ekim 2016 11:47

Mardin'de belediye işçilerinden gözaltı ve kayyım protestosu

Mardin’de belediye işçileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanmasını iş bırakarak protesto etti

Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Genel-İş üyesi işçiler iş bıraktı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasını protesto eden işçilere Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay da destek verdi.

Belediye binası önünde yapılan basın açıklamasını Genel-İş Mardin Şube Eş Başkanı Emine Esen yaptı. Esen, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, iktidarın işçilere yönelik baskılarını artırdığına vurgu yaparak; “Mevcut iktidar, çıkarmış olduğu kayyım yasası ile biz emekçilerin yıllardır bedel vererek kazandığı, halkımızın iradesinin merkezleri olan ve bizlerin yaşam kaynağı olan yerel yönetimlerimizi faşizan uygulamalarla gasp etmek istemektedir. Bununla aslında yapılmak istenen bizce nettir. Yerel yönetimlerin yetkisini Vali ve Kaymakamlara vererek, keyfi sebeplerle binlerce emekçiyi işten atarak, bunun yanında yasal hukuki yolları da kapatarak baskı ve zor ile bizlere boyun eğdirmek istemektedirler. İktidar sahipleri bunu net bilmelidir ki, bizde baş kesilse bile boyun eğilmez. Belediyelere atanan kim olursa olsun asla meşru görmeyeceğiz. Biz tarihte Hızır Paşa'nın Pir Sultan'a yaptığını unutmadık. Bürokratlarımıza da kendi devşirmenizi alın başınıza çalın diyoruz. Bugünden itibaren kesintisiz bir şekilde haklı mücadelemize ve halkımızın yanında yer almaya devam edeceğimizi belirtiyoruz” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de, işçilerin gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederek, “Her zaman emekçinin demokratik, özgür gelecekle ilgili mücadelesinin yanında olduk. Bugünden sonra da hangi alanda çalışırsa çalışsın, demokrasi ve özgürlük için ortaya koydukları mücadelelerini destekleyeceğiz” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kapatılan kurumlar: Buradayız, susmayacağız!

SONRAKİ HABER

Orhan Erinç: Cumhuriyet gazetedir; gazetecilik suç değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa