31 Ekim 2016 11:22

Cumhuriyet Yazarı Can Dündar'ın evinde arama yapıldı

Cumhuriyet Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni ve Yazarı Can Dündar'ın Çengelköy'deki evinde arama yapıldı.

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Ekipleri, yurt dışında bulunan Gazeteci Can Dündar'ın Çengelköy'deki evinde arama yaptı.

Polisler, sabah saatlerinde geldikleri evde kimseyi bulamadı. Daha sonra Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar'a ulaşıldı. Dündar, İzmir'den ilk uçakla İstanbul'a geldi. Öğle saatlerinde taksi ile evine gelen Dilek Dündar, kapıları polislere açtı. İçeriye giren Terörle Mücadele Şube Ekipleri arama yaptı. Can Dündar'ın evinde arama yapıldığını öğrenen Gazeteci Banu Güven de destek için Dilek Dündar'ın yanına geldi.

"APAR TOPAR İZMİR'DEN GERİ DÖNDÜM"

Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar açıklama yaptı. Dündar, aramaya ilişkin "Ben burada yoktum. Sabah gelmişler. İzmir'deydim. Apar topar İzmir'den geri döndüm. Evde arama yaptılar. Bir telefon ve bir hafıza kartına el koydular. Eski bir telefon. Onun dışında başka bir şey bulamadılar ve gittiler. Can'ın kitapları fazladır. Onun için Can'ın odasında epey uzun arama yaptılar. Kitapların aralarına baktılar, dosyalarına baktılar. Bize bir tutanak verdiler" ifadelerini kullandı.

"CAN'IN DÖNMESİNİ İSTEMİYORUM"

Can Dündar'ın yakalanması kararına ilişkin de konuşan Dilek Dündar, "Can'a da yakalama kararı çıkarılmış. Zaten Can'ın dönmesini istemiyordum. Çünkü bir hedef haline geldi, maalesef. Döner dönmez gözaltına alınacağından emindim. Zaten yakalama kararı çıkarttılar. Dönmemesinde yarar var diye düşünüyorum. Telefonla konuşuyoruz" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet Gazetesi önünde nöbet çağrısı

SONRAKİ HABER

EMEP heyeti, Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa