31 Ekim 2016 10:11

İtalya’da 25 bin kişi evsiz kaldı

İtalya’da halk yaralarını sarmaya çalışıyor. 6.6 büyüklüğündeki depremde 25 bin kişi evsiz kaldı.

Paylaş

İtalya’nın merkezinde önceki sabah meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem 25 bin kişinin evsiz kalmasına yol açtı. Yetkililer, en az 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ağustos ayında 6.2’lik bir başka depremle sarsılan aynı bölgenin büyük ölçüde tahliye edilmiş olmasının ise olası can kaybını önlediğini duyurdu.

Önceki sarsıntıda kısmen hasar gören yapıların çoğu dün yerle bir oldu. Afetzedeler barınacak bir yer arayışında. Euronews’a konuşanlar, “Çadır ya da geçici kalabileceğimiz konutlar temin edilmedi. Prefabrik ev ya da karavan verilmedi. Başımızı sokacak bir yer bulmak için bahara kadar beklemek zorunda kalacağız” dedi.

Başbakan Matteo Renzi, bürokrasi ve ekonomik zorlukların aşılacağını ve yaraların hızla sarılacağını ileri sürdü.

KENTİ TERK EDİYORLAR

Depremin merkez üssü Norcia’dan yüzlerce kişi farklı bölgelere kaçışıyor. Norcia Belediye Başkanı, 3 bin 600 kişinin şehri terkettiğini kaydederek, “Dün sabah itibariyle mobil yerleşimlerde barınan 853 kişi ve hotellerde 275 kişi vardı. Mobil konutlardaki kaç kişinin şehirden ayrıldığını bilmiyoruz, fakat yeni depremin durumu değiştirdiği açık. Bu uzun listeye daha çok fazla kişi de eklenecek” dedi.

Merkezdeki Marche ve Umbria bölgelerinde ciddi hasar meydana gelmiş durumda. Norcia’daki tarihi St. Benedict Bazilikası’nın sadece ön cephesi ayakta kalabildi.

İtalya’nın tamamında hissedilen depremin artçı sarsıntılarının haftalarca süreceği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeler basın özgürlüğünün mücadele alanlarına dönüştü

SONRAKİ HABER

Tuncel: Kürtler özgür değilse, Türkler de özgür değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa