31 Ekim 2016 09:05

TMMOB’dan OHAL ve KHK tepkisi

TMMOB Başkanı Emin Koramaz: AKP, ülkeyi cehenneme götüren taşları kanun hükmünde kararnamelerle örüyor.

Paylaş

TMMOB Başkanı Emin Koramaz, son yayınlanan KHK'lerle kamu emekçilerinin işten atılmasını, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyon ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın tutuklanmasını eleştirdi.

Yazılı açıklama yayımlayan Koramaz, “AKP, ülkeyi cehenneme götüren taşları kanun hükmünde kararnamelerle örüyor” açıklamasında bulundu.

“Yaratılan bu kaos ortamında tüm insanları ve zamanları kapsayan evrensel haklar ve talepler yerlerini iktidarın amaç ve istemine bırakarak sahneden çekilir hale gelmiştir” diyen Koramaz iktidarın 'çoğunlukçu anlayışı'nın baskıcı bir rejime dönüştüğünü ifade etti.

Meclis açıkken bunların yaşanmasına tepki gösteren Koramaz, “Askeri darbeleri eleştirerek, 'ileri demokrasiyi' savunan bir iktidarın, 12 Mart darbesi ve 12 Eylül hukukundan da geriye düşmesi ortalama bir değerlendirme ile izah edilebilecek bir durum değildir. Bakanlar Kurulu, derhal ama derhal Anayasal sınırlar içine çekilmeli, temel hak ve özgürlüklerin özüne dokunmayı bırakmalı ve yayınladığı KHK’ları geri almalıdır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SES’in Hatice Çelik'in davasına katılma talebi reddedildi

SONRAKİ HABER

ÇGD: Cumhuriyet operasyonu özgür düşünceyi yok etme girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...