31 Ekim 2016 08:55

SES’in Hatice Çelik'in davasına katılma talebi reddedildi

Hemşire Hatice Çelik'in öldürülmesiyle ilgili davanın 2. duruşması görüldü, SES’in müdahillik talebi reddedildi.

Paylaş

Hilal TOK
Sinem UĞURLU
İstanbul

Kendisinden boşanmak isteyen eşi hemşire Hatice Çelik’i, boşanma davası açtıktan bir gün sonra 3. katın balkonundan atarak öldüren Mehmet Çelik davasında, Hatice Çelik’in üyesi olduğu Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın müdahillik talebi reddedildi.

İstanbul Bayrampaşa’da, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 13 yıldır hemşire olarak çalışan 1 çocuk annesi Hatice Çelik, boşanmak istediği eşi Mehmet Çelik tarafından 3. katın balkonundan bıçak tehdidi ile atıldı. 12 Nisan gecesi gerçekleşen olayın ardından Çelik, kaldırıldığı hastanede iki hafta yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetti.

OLAYA İNTİHAR SÜSÜ VERMEYE ÇALIŞTI

“Eşi kasten öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan Mehmet Çelik hakkında hazırlanan iddianamede Mehmet Çelik’in Hatice Çelik’i balkondan bıçak tehdidi ile attığı ve olaya intihar süsü vermeye çalıştığı yer aldı. Ayrıca iddianameye göre Mehmet Çelik olayın ardından komşusundan sandalyenin altındaki bıçağı almasını ve tuvalet camının kırıklarını temizlemesini istedi.

AİLE BAKANLIĞI’NIN MÜDAHİLLİĞİ KABUL EDİLDİ

İstanbul Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın 2. duruşmasında görüldü. Tutuklu yargılanan Mehmet Çelik’in duruşmada hazır bulundu. Duruşmada öldürülen Hatice Çelik’in de üyesi olduğu SES’in müdahillik talebi mahkeme heyeti tarafından reddildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın müdahilllik talebi ise kabul edildi. Davada müşteki avukatlarının olay yerinde keşif  yapılması talebini de mahkeme başkanı, tanıkların dinlenmesinden sonra değerlendirileceğini söyleyerek reddetti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma, tanıkların ve otopsi raporunun gelmemesi nedeniyle 14 Aralık tarihine ertelendi. Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Çelik hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunması nedeniyle tutukluluk halinin devamına ve tanıkların bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Hayatını kaybeden hemşire Hatice Çelik’in Mehmet Çelik’e açtığı boşanma davası devam ediyor. Mehmet Çelik’in Hatice Çelik’i daha önce telefon mesajıyla “Seni öldüreceğim” diyerek tehdit ettiği için açılan ve Hatice Çelik öldürüldükten sonra görülen dava ise Mehmet Çelik’in en alt sınırdan ceza almasıyla sonuçlanmıştı.

ÇANTASINDA KORUMA TALEBİ BAŞVURUSU VARDI

Hatice Çelik cinayeti ile ilgili görülen dava öncesi KESK İstanbul Kadın Meclisi basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak; “ Meslektaşımız arkadaşımız bu memlekette boşanmak istediği için, şiddet dolu bir yaşama mahkum kalmamak için öldürülen onlarca kadından biriydi” diye konuştu. Hatice Çelik’in çantasında korunma kararı başvuru dilekçesi olduğunu hatırlatan Kavak, Hatice Çelik davasını tüm kadınların yaşam hakkı için verdiği mücadelenin bir parçası olarak saydıklarını ve davanın takipçisi olacaklarını ifade etti. Burada konuşan KESK  Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy  ise “ Hergün başka bir kadın davası için adliyedeyiz. Hatice’nin davası nezdinde katledilen tüm kadınların davasının takipçisi olacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Gaziantep'te HDP'liler ile polis arasında tartışma

SONRAKİ HABER

TMMOB’dan OHAL ve KHK tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...