31 Ekim 2016 08:50

Gaziantep'te HDP'liler ile polis arasında tartışma

HDP'li Mahmut Toğrul, bölgede yaşanan internet kesintileriyle ilgili 12 bilişim şirketi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP Antep İl Eşbaşkanı Erkan Şahin ve HDP üye ve yöneticileri bölge illerinde yaşanan internet kesintileriyle ilgili Antep’te suç duyurusunda bulundu. Gaziantep Adliyesi'ne gelen heyet, adliye bahçesinde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak açıklama polis tarafından OHAL gerekçe gösterilerek engellendi.

Polis müdürünün “Şu anda basın açıklaması yasak. Burada olmaz. İçeriye dilekçenizi verebilirsiniz" demesi üzerine Toğrul “Neden olmaz? Ben vekil olarak istediğim yerde yaparım. Böyle şey mi olur? Ben buraya niye geldiğimi söyleyeceğim basın mensuplarına” dedi.

Toğrul, engellemeye rağmen gazetecilere açıklama yaptı. Adliye bahçesinde ikili diyaloglar nedeniyle polis ve partililer arasında da tartışmalar yaşandı.

Toğrul, polis ve partililerin tartışması sırasında “Diyarbakır'da Kışanak ve sayın Anlı'nın gözaltına alınmasından dolayı 6 gün süren bir gözaltı yaşandı ve haksız, hukuksuz yere tutuklandı. Bu 6 gün süresince birçok yerde internet, sosyal medya kesildi. Bu durum sadece sosyal medyanın haberleşmesi durum değildir. Aynı zamanda pos cihazlarıyla satış yapan esnafımızın hayatını etkilemiştir. Dolayısıyla bu süreçte kusuru olan tüm kurumlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Basın ve insanlar üzerindeki bu yasaklama kararlarını da kınıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyona da değinen Toğrul, “AKP'nin ülkede estirdiği bu faşizan tavrın bu ülkeye hiçbir şey getirmeyeceğini söylüyoruz. Muhalefete yönelik bir bütün olarak, demokrasiye, aydınlığa yönelik bir saldırı olarak algılıyoruz. İçeride savaş, dışarıda savaş politikası, bu ülkeye kaybettirecektir. Hiçbir alanı AKP faşizmine terk etmeyeceğiz” ifadelerini kullandu.

Toğrul, açıklamasının ardından adliyeye girerek ‘haberleşmenin engellenmesi, ayrımcılık ve görevi kötüye kullanma’ suçlamalarıyla 12 bilişim sistemi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kültür Bakanı: AKM yıkılacak!

SONRAKİ HABER

SES’in Hatice Çelik'in davasına katılma talebi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...