30 Ekim 2016 16:29

Medya kurumlarının kapatılmasına inat #haberSİZsiniz dediler

Çalıştıkları basın kuruluşları kapatılan basın emekçileri, teknolojiyi kullanarak, halkın haber alma hakkını savunmaya devam ediyor: #haberSİZsiniz

Paylaş

KHK'lerle kapatılan medya kuruluşlarında çalışan basın emekçileri, halkın haber alma hakkını savunmak için sosyal medyayı kullanıyor. #haberSİZsiniz hashtag’i ile yayın yapmaya başlayan, basın emekçileri bu girişimlerini tanıtmak için Mülkiyeliler Birliği'nde etkinlik yaptı.

İlk yayınlarını da bu etkinlikle yapan  basın emekçilerinin gündeminde Türkiye'de son 1 ayda yaşananlar vardı.
Bu girişime, CHP Milletvekilleri Şenal  Sarıhan ve Murat Emir, HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç ile birçok gazeteci ve yazar destek verdi. 

Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen canlı yayını sunan İMC TV çalışanlarından Ayşegül Doğan, kamera ve stüdyolarının ellerinden alındığını ancak tablet ve telefonlarının halen kendilerinde olduğunu ifade etti.

Doğan, “Hem seyircimiz olan hem de kendi haberini yapanlar var” diye sosyal medya üzerinden de olsa halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Sosyal medya üzerinden yayın yapma fikrine destek olan Hacettepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sedat Yağcıoğlu ise “Hepimiz, kendi haber alma hakkımıza sahip çıkma ve haber yapma sorumluluğundan geçiyoruz” dedi.

BİNLERCE KİŞİ İZLEDİ

Haber bültenini, sosyal medya üzerinden sunmaya devam eden Ayşegül Doğan, konuk olarak  CHP Milletvekilleri Şenal  Sarıhan, Murat Emir, HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç'un yanı sıra çeşitli medya kuruluşlarından gazetecileri aldı. Normal bir televizyon haber bülteni gibi devam eden canlı yayın, sosyal medyada binlerce kişi tarafından izlendi. Etkinlik sonunda, #haberSİZsiniz hashtag’i üzerinden yayın yapmaya devam edileceği duyuruldu. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

JINHA çalışanı kadınlar Ankara’da açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

Tez Koop İş İzmir Şubesi'nde olağanüstü genel kurul yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...