21 Mayıs 2012 10:14

Antep’te Aleviler Seyyid Koreş’de buluştu

GAZİANTEP’in Yavuzeli İlçesine bağlı Kuzuyatağı köyünde Çepni Alevileri, her yıl geleneksel Seyyid Koreş türbe ziyaretini bu yıl da yaptılar.Çepni Derneğinin organizasyonuyla birçok sanatçının katılıp şenlik havasında geçtiği ziyarette, birçok yerden Çepni Alevisi, Kuzuyatağı köyünde

Antep’te Aleviler Seyyid Koreş’de buluştu
Paylaş

Çepni Derneğinin organizasyonuyla birçok sanatçının katılıp şenlik havasında geçtiği ziyarette, birçok yerden Çepni Alevisi, Kuzuyatağı köyünde buluştu. Her ailenin kendine ait bir doru (meşe) ağacının olduğu köyde aileler kurbanlar kesip dilekler tutuyorlar. Halayların çekilip yemeklerin pişirildiği, gelen yabancı kimselerin aç gönderilmediği şenlikte derneğin tiyatro ekibi kısa skeçler gerçekleştirdi. Köy sakinlerinden Ahmet Gürbüz, Seyyid Koreş, hakkında bilgi verdi. “Alevi -Sünni diye değil bütün insanların, insan olarak burayı görmek için herkesin buraya gelmesi isteriz” diyen Gürbüz, “Büyüklerimiz buraya gelmeden önce bir gün önceden hazırlanır ve ayağı yalın gelirlerdi. Demek ki o kadar inanılmış ki” dedi.
Yüzyıllardan beri atalardan kalma bütün akrabaların buluştuğu bir yer olarak buraya geldiklerini anlatan İnan Dönmez ise, “Kurban kesip adaklar adıyoruz. Dernek olarak da bu yıl ziyareti şenlik içinde gerçekleştiriyoruz” dedi. Alevilerin tarih boyunca hep ezildiğini söyleyen.Mustafa Kırmızıgül, Cumhuriyet döneminde Alevilere yönelik katliamların sürdüğünü ifade etti. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır-Muş sınırında çatışma

SONRAKİ HABER

Saadet Partisi eşcinselliğe karşı stant açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...