30 Ekim 2016 12:19

Adana’dan ihraçlara tepki

Açığa almalar Adana’da emek ve demokrasi güçleri tarafından protesto edildi.

Paylaş

KESK Adana Şubeler Platformu, 675 nolu kararname ile binlerce kamu emekçisinin ihraç edilmesini protesto etti. Atatürk Parkı’nda bir araya gelen emekçilere CHP, HDP, EMEP gibi siyasi partilerle diğer emek örgütleri ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan KESK Adana Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, kamu emekçilerinin çalışma, emeklilik, sendikal haklarının keyfi olarak yok sayıldığını belirterek “Bunlar KHK yapanların insafına bağlı değildir” dedi. Darbe girişiminin kamu emekçilerinin sırtına yüklenemeyeceğini dile getiren Özkan, “İşimizle ekmeğimize oynayamazsınız. Haklarımız için her türlü demokratik mücadele meşrudur” ifadelerini kullandı.

DARBECİLERİ ARIYORSANIZ KENDİNİZE BAKIN

İhraç edilenler arasında bulunan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Suruç’ta, Ankara’da katledildiklerinde dik duruşlarına devam ettiklerini belirterek “Bir FETÖ’cü arıyorsanız AKP’nin kapısı ardına bakın; tüm gerçekliği ile ortaya çıkacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın “Kim mağduriyet edebiyatı yapıyorsa ihanet içerisindedir” şeklindeki sözlerini hatırlatan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ise Eğtiim Sen’li kamu emekçilerinin barış ve kardeşlik içinde yaşamak için mücadele ettiğini belirterek “İhanet içerisinde olanlar ülkeyi parsel parsel satanlardır. Ülke yönetimini Fetullahçılara teslim edenlerdir” dedi. Hükümet’in darbecilerle mücadele etmediğini dile getiren Özdiş, “Micadele o örgütün siyasi uzantılarını ortaya çıkarmaktan geçer. O siyasi uzantı AKP’nin genel merkezinde” şeklinde konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Savunmaya KHK darbesi

SONRAKİ HABER

Adıyaman’da ihraç protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...