30 Ekim 2016 10:23

OHAL uygulamaları ile ortak çözüm bertaraf ediliyor

HDP Adana İl Örgütü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto etti.

Paylaş

HDP Adana İl Örgütü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto etmek için İnönü Parkı’nda bir araya geldi.

DİHA, JINHA gibi basın kuruluşlarının kapatıldığını söyleyen HDP Adana İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz,  bundan dolayı basın metni hazırlamadıklarını dile getirdi.  Bir gün içerisinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın silahlı saldırıya uğradığını, haber ajansları, gazeteler ve dergilerin kapatıldığını, kamu emekçilerinin ihraç edildiğini ve Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ’a yurtdışına çıkma yasağı konulduğunu dile getiren Beyaz, bu uygulamalarla ortak yaşamın ve ortak çözümün bertaraf edildiğini söyledi.

Hükümetin dışarıda yalnızlaştığını kaydeden Beyaz, Tezcan’a yapılan saldırının nedeninin HDP’nin kongresine katılması olduğunu hatırlatarak hükümetin kutuplaştırma politikaları ile ülkeyi yönettiğini söyledi. Birlikte yaşam için kardeşlik ve eşit yurttaşlık haklarının verilmesi gerektiğini söyleten Beyaz, bunun için demokrasi ve adaletin gelişmesi gerektiğini belirterek her gün baskı ve gözaltılarla bir yere varılamayacağını söyledi. Açıklamanın ardından yapılan oturma eylemi sonrası basın açıklaması sona erdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

OHAL KHK’sı ile kapatma kararı verilen DİHA: Susmayacağız

SONRAKİ HABER

İspanya'da Mariano Rajoy yeniden başbakan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...