30 Ekim 2016 09:36

OHAL KHK’sı ile kapatma kararı verilen DİHA: Susmayacağız

Dicle Haber Ajansı kanun hükmünde kararname ile ajansın kapatılması kararına ilişkin açıklama yayımladı.

Paylaş

Yayın hayatına, 4 Nisan 2002 tarihinde, “Gerçeklerden asla taviz verilmez” sloganı ile başlayan Dicle Haber Ajansı OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile kapatılan basın kurumları arasında. Özgür basın geleneğinin önemli temsilcilerinden Dicle Haber Ajansı, kapatma kararına ilişkin açıklama yayımladı.

“Sesi duyulmayanın sesi olan, görülmeyeni görünür kılan, her mağdura mikrofon uzatan DİHA, iktidarın her zaman hedefi oldu” denilen açıklamada gerçekleri duruymaya devam edileceği açıklandı.

Kadın cinayetlerinden, çocuk istismarlarına; iş cinayetlerinden, katliamlara pek çok olayı dünyaya ilk duyuran ajans olduklarını ifade eden DİHA, savaş gazeteciliğinin nasıl yapılacağının da herkese gösterdiklerini belirtti.

“DİHA savaş muhabirliği yaptığı gibi, barış gazeteciliği de yaptı” ifadelerine yer verilen açıklamada “Ancak DİHA’nın bu barış gazeteciliği ve savaş karşıtı yayın politikası, savaş isteyenlerin de saldırılarına maruz kalmasını beraberinde getirdi” denildi.

Hükümetin Temmuz 2015 tarihinde başlattığı saldırılarda sırasında da ilk olarak DİHA’yı susturmaya çalıştığına dikkat çekilen açıklamada “O tarihten itibaren bugüne kadar 48 kez DİHA’nın sitesi keyfi ve kanundışı bir şekilde erişimi engellendi. Halen birçok muhabiri tutuklu bulunan DİHA, yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldı. Ancak DİHA nasıl ki dün yapılan bütün saldırılara, engellemelere, gözaltı ve tutuklamalara karşı susmadıysa, bugün de ‘KHK’ adındaki bu fermanlara karşı susmayacak, halkın haber alma hakkını her şeyin üzerinde tutarak, bildiği doğruları ve gerçekleri bütün yol ve yöntemleri kullanarak halka ulaştıracak” ifadeleri yer aldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Neoliberalizmin küçük cadıları

SONRAKİ HABER

OHAL uygulamaları ile ortak çözüm bertaraf ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa