30 Ekim 2016 08:43

Kılıçdaroğlu, saldırıya uğrayan Tezcan'ı ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıya uğrayan Bülent Tezcan'ı ziyaret etti: Saldırı planlı!

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da bir restoranda yemek yerken silahlı saldırıya uğrayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ı tedavi gördüğü Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Bu arada Kuşadası’nda yakalanan saldırgan Alpaslan Kargın'ın sorgusunun Emniyet Müdürlüğü'nde sürdürüldüğü, olayın planlı olup olmadığının araştırıldığı açıklandı. İlk ifadesine göre saldırgan Kargın'ın, yakalandıktan sonra olayın planlı olmadığını alkollü olduğu için böyle bir saldırı yaptığını söylediği öğrenildi.

Partisinin yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da bulunduğu bir heyetle Tezcan’ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası hastaneden ayrılıp Hükümet Konağı'nda Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ve Adliye binasında Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan’la saldırıya ilişkin görüştü.

Görüşme sonrası Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Kılıçdaroğlu burada gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Tezcan’ın sağlık durumunu değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Sağlık durumu iyi, umarım kısa sürede taburcu olur ama doktor arkadaşların anlatımına göre bir süre değnekle gezmek zorunda kalacak. Önemli olan kısa sürede sağlığına kavuşması” dedi.

‘SALDIRI PLANLI’

Saldırının planlı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Provokasyon yapanlar umarım kısa sürede yargının önüne çıkartılmış olur. Bizdeki izlenim Bülent Bey'e karşı planlı bir saldırının olduğu, önceden hazırlandığıdır. Orada önceden yer ayırtıyorlar, oraya geliyorlar, Bülent Bey'in masanın hemen arkasına oturmak istiyorlar. Planlı saldırının arkasındaki güçlerin ve iradenin ortaya çıkartılması bizim için çok önemli” dedi.

CHP'ye dönük daha önce yaşanan saldırıları da hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Daha önce şehit cenazesinde önümüze kurşun atılmıştı. Bu olay o olayın benzedir, bir başka versiyonudur. Provakasyonlara teslim olmayacağız. Onları beklentilerini boşa çıkarmak her CHP'linin görevidir. Bu provakasyonlar, ülkenin karışması, bölünmesi için yapılıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, saldırganın ifadesinde söylediği “Bu kelepçeler devletimin bana verdiği şeref madalyasıdır” sözlerini de değerlendirdi. “Devletin nişanı olmaz, kelepçe takılması suçlu olduğunu gösterir” diyen Kılıçdaroğlu, ülkücü saldırganın suç sicilinin de kabarık olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Biz nasıl Türkiye'nin geleceği ve bekası için endişe duyuyorsak, samimi ülkücüler de aynı kaygıyı taşıyor. O kişi asla ülkücü olamaz. Böyle bir insanın adını kullanması da başlı başına bir sorundur” dedi.

CHP Genel Başkanı açıklamasının ardından Aydın'dan ayrıldı. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

‘En eski yüz’ün reddi zor daveti

SONRAKİ HABER

Bir dil, bir tokat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...