30 Ekim 2016 07:56

Kışanak, Anlı ve Akat'ın tutuklanması istendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Paylaş

Diyarbakır’da 25 Ekim akşamı gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat'ın Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Yüzlerce kişinin adliye önündeki bekleyişi sürerken HDP milletvekilleri içeriye alınmadı. Savcının adliyeye gelmesi beklenirken polis adliyenin önünü polis bariyerleriyle kapattı. Kışanak ve Anlı'nın ifadeleri saat 14.40 itibariyle alınmaya başlandı.

Dün avukatları ile görüştürülen ve o saate kadar ifade vermeyen eş başkanların işlemleri sabaha kadar sürdü.

Gizlilik kararı olan soruşturmada, Kışanak’ın ‘örgüt yöneticiliği’, Anlı’nın ise ‘örgüt üyeliği’ ile suçlandığı öğrenildi. Suçlamalara belediye faaliyetleri ve DTK binasında yapılan toplantıların ortam dinlemeleri dayanak olarak gösterildi.

Dün gece ifade veren Kışanak ve Anlı’nın avukatı Mehmet Emin Aktar, müvekillerine daha çok yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildiğini söyledi. Kışanak ve Anlı’nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirten Aktar, “İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak’ın ifadesini emniyet, Anlı’nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi” dedi.

TUTUKLANMALARI İSTENDİ

Diyarbakır Adliyesine sevk edilen Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, savcılık sorgularının ardından, 'örgüt üyeliği' suçalamasıyla tutuklanmaları istemiyle akşam saatlerinde nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Öte yandan, eş başkanların gözaltına alınmasından sonra belediyenin önündeki protesto gösterisinde gözaltına alınan, kapatılan DTP'nin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata da çıkarıldığı savcılıkta sorgusundan sonra tutuklaması istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İztuzu'nda denizin son demleri

SONRAKİ HABER

Üstün Akmen anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...