30 Ekim 2016 06:09

İroni yapmayın doğruyu söyleyin

Öz Gıda-İş’in özel istihdam bürosu açmak için bakanlıktan yetki talep etmesine tepkiler üzerine, Öz Gıda-İş, 'ironi yaptıklarını' iddia etti.

Paylaş

Öz Gıda-İş’in özel istihdam bürosu açmak için bakanlıktan yetki talep etmesine tepkiler üzerine Genel Başkan Yardımcısı Murat Hançeroğlu, yaptığı açıklamayla ironi yaptıklarını iddia etti. DİSK/Gıda-İş ise, “O zaman özel istihdam büroları kölelik bürolarıdır deyin. Ama sonra şaka yaptık demek yok” şeklinde tepki gösterdi.

Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Murat Hançeroğlu ve Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, yaptıkları açıklamada, “Yeni kurulacak olan özel istihdam bürolarının bölgemizde sendikamız tarafından kurulması noktasında yetki talebinde bulunuyoruz” çağrısını yapmıştı. Bu açıklamaya 19 Ekim tarihinde tepki gösteren DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, “Talep edilen şey düpedüz işçi simsarlığından başka bir şey değildir. Çözüm tüm işçilerin kadroya alınmasıdır” demişti.
Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Murat Hançeroğlu, yaptığı yazılı açıklamayla Seyit Aslan’a yanıt verdi. Hançerlioğlu yanıtında, yaptıkları açıklamanın bir ironi olduğunu savundu. Hançeroğlu, “Ne yapılmış bir daha anlatalım. Özel istihdam büroları ile ilgili bir açıklama yapılıyor. Açıklama baştan sona ironi içeriyor” dedi.

‘İŞÇİLERİN AKLIYLA ALAY ETMEKTİR’

Hançeroğlu’nun bu açıklamasına Gıda-İş Genel Merkezi tarafından yanıt verildi. Açıklamada, “Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Murat Hançeroğlu, özel istihdam büroları ile ilgili açıklamalarının ‘baştan sona ironi’ içerdiğini, yani şaka yaptıklarını iddia ederek adeta tüm işçilerin aklıyla alay etmektedir” denildi.

“Hançeroğlu’nun yeni açıklaması da en az öncekiler kadar ibret ve utanç vericidir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hançeroğlu, Genel Başkanımızın onun seviyesine inip aynı üslupla polemiğe gireceğini ve buradan prim yapabileceğini düşünmekte ama yanılmaktadır. Hançeroğlu’nun ‘ironi’ diye kıvırmaya çalıştığı ve temsil ettiği anlayışın  aslında irin (iltihap) olduğu çok iyi bilinmektedir. Yıllardır gıda iş kolunda yaptığınız sözleşmelerle, başta ÇAYKUR ve Ülker olmak üzere, işçiler üzerinde kurduğunuz baskılar ve uygulamalarla, işçi mücadele tarihine, sendikal mücadele tarihine kara bir leke olarak, çoktan geçtiğinizi, patronlar sizden desteğini çekse, bir gün bile ayakta kalamayacağınızı cümle alem bilmektedir. Gıda işçileri elbet bir gün bu irinden, bu sendikacılardan kurtulacaktır” denildi.

‘NE YAPACAKSANIZ ONU SÖYLEYİN’

Gıda-İş’in açıklaması şu şekilde devam etti: “Eğer gerçekten iddia ettiğiniz gibi ironi yaptıysanız yani şakayla karışık özel istihdam bürolarını eleştirdiyseniz şimdi çıkın ve şaka yapmadan bu konuda gerçekten ne düşündüğünüzü söyleyin. Özel istihdam büroları kölelik bürolarıdır deyin, kiralık işçilik uygulaması insanlık dışıdır ve Anayasa’ya aykırıdır deyin. Biz bu yasa çıkarken kılımızı kıpırdatmadık hatta destek verdik, özür dileriz deyin. Bu yasayı protesto ediyor ve kabul etmiyoruz deyin, Hükümet taşeron işçilere kadro vereceğiz diye kandırdı, mevsimlik işçilere de kadro vermeyi düşünmüyor deyin, kadro almak için ve iyi bir toplusözleşme için her türlü mücadeleye hazırız deyin, ÇAYKUR varlık fonuna devredilecek, ne yapacaksınız onu söyleyin. Bunları söyleyebilir misiniz? Ama sonra şaka yaptık demek yok.”

Açıklamada, “Sendikamız ÇAYKUR işçilerinin mücadelesinin sonuna kadar yanında olacaktır. Sendikamız ÇAYKUR işçisinin iradesine güvenmektedir. Kadro hakkının yasayla sınırlı bir mücadele olmadığının, tüm ÇAYKUR işçisi ve Karadeniz halkı mutlaka farkındadır” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor, Rize’yi ağırlıyor

SONRAKİ HABER

Kapatılan Tîroj: Her şey ‘olağandışı’ kalsın istiyorlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...