29 Ekim 2016 12:32

TV10 protesto eylemi: Sazımızla sözümüzle direneceğiz

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan kanallardan birisi olan TV10’un kapatılması Taksim Galatasaray Meydanı’nda protesto edildi.

Paylaş

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile kapatılan kanallardan birisi olan TV10’un kapatılması Taksim Galatasaray Meydanı’nda protesto edildi. Eyleme çok sayıda Alevi örgütü temsilcisi ve sanatçı ile Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da katıldı.

“Alevilerin sesi TV10 susturulamaz!” pankartının açıldığı eylemde AKP Gençlik Kollarının düzenlediği yürüyüşü gerekçe gösteren polis ‘Size karşı bir saldırı olursa sorumlusu biz değiliz’ diyerek eylemin bitirilmesini istedi.

‘ALEVİLER YAŞADIKLARINI DUYURAMIYOR’

Eylemde konuşan TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, “Mahkemelerde Alevilerin davaları görülüyor. Uğur Kurt’un davası, Pir Sultan Aptal Cemevi davası görüldü. Orada medyayı, televizyonları göremiyoruz. TV10’u kapattılar. Alevilerin sesini kıstılar. Aleviler yaşadıklarını duyuramıyorlar. O yüzden biz TV10’un kapatılmasının Alevilerin susturulması anlamına geldiğini söylüyoruz. Biz ekranlarımızda televizyonumuz kapatıldığı ana kadar sevgiyi, barışı, birlikte yaşamayı sazlarımızla sözlerimizle, semahlarımızla, cemlerimizle bir şekilde yansıtmaya çalıştık. Ama sesimizin kısılmasıyla birlikte maalesef Türkiye’de çatışmalar ve savaş dili hakim olmuştur. OHAL’den sonra Aleviler, Kürtler, sanatçılar, aydınlar, yazarlar, kadınlar, işçiler, ezilenler zarar gördü” dedi. TV 10 ile ilgili yasal süreçten de bahseden Büyükşahin, “Televizyonumuzla ilgili gerek OHAL’e itirazın yapılması, gerek Anayasa Mahkemesi, Danıştaya itirazların yapılması, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine itirazların yapılması süreci devam ediyor. İmza kampanyaları devam ediyor bir taraftan. Bizim sesimizi susturamazsınız sazlarımız susmayacak” dedi. Sanatçılar adına konuşan Metin Karataş, “Bizleri, bu toplumun sanatçıları, aydınları, yazarları, çizerleri olarak susturamayacaklar. TV10 gibi azınlıkların, dışlananlarının sesi olan kanalları kapatmakla bizi susturamayacaklar” diye konuştu. Sanatçılar konuşmaların ardından türküler söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vatan Caddesi'nde 29 Ekim kutlaması

SONRAKİ HABER

İsviçreli vekillerden Kışanak ve Anlı'ya destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...