29 Ekim 2016 12:29

Vatan Caddesi'nde 29 Ekim kutlaması

Cumhuriyetin Kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapıldı.

Paylaş

Tören İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesi ile başladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  araç üzerinden halkın bayramını kutladı.

‘TÜRKİYE, 93 YILDIR ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELEREK YOLUNA DEVAM ETTİ’

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Valisi Vasip Şahin'e gönderdiği mesajı okundu.

Erdoğan’ın mesajı şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti 93 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlettir. Türkiye bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürüyor. En son 15 Temmuz’da yaşananlar milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz yeni işgal girişimlerine de İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini bütün dünyaya göstermiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümüne hasrettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir. Bu büyük devletin ve kahraman milletin Cumhurbaşkanı olmaktan şeref duyuyorum. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, iskiktlalimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır. Bugün Türkiye 15 Temmuz sabahına kıyasla daha güçlü daha kararlı bir ülkedir.”

‘KAHRAMAN İSTANBUL HALKI ELİ VE BEDENİ İLE BU ÇETEYE KARŞI KOYMUŞTUR’

Vali Vasip Şahin de törende yaptığı konuşmada “Tarihimizin altın sayfalarından birinin yıl dönümündeyiz. 15 Temmuz gecesi, kahraman İstanbul halkı hainleri eli ve bedenleri ile tarihin karanlık sayfalarına gömmüştür. Bu karanlık çete çok hesaplar yapmış ama bir şeyi unutmuş bu milletin cesareti ve gücü. Şimdi bununun hesabını veriyorlar hak ettikleri cezayı alacaklardır” diye konuştu.

VATANDASLAR ALANA ARANARAK ALINDI

Resmi tören geçişinde bu yıl, askeri araçlar, zırhlı birlikler yer almadı. Tören nedeniyle  yüksek binaların bazılarında  keskin nişancılar görev aldı, polis helikopterleri tören alanı üzerinde ve çevresinde uçuş yaptı. Vatandaşlar alana arama noktalarından aranarak girdi.   Halk oyunları ekiplerinin gösterileri izlendi, bando takımı eşliğindeki muharip gaziler, kara, hava ve deniz kuvvetlerinin askerleri ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler, bisikletli gruplar ve klasik araçlar resmi geçit törenine katkıldı. Törene büyük ilgi gösteren vatandaşlar,  ellerindeki Türk bayraklarını coşkuyla sallladılar. Resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Vali Şahin, Orgeneral Avsever ve Başkan Topbaş tarafından ödülleri verildi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İHD: Ankara Katliamını unutturmayacağız

SONRAKİ HABER

TV10 protesto eylemi: Sazımızla sözümüzle direneceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...