29 Ekim 2016 11:25

İş için kura çekimi iptal edildi

Hilvan'da 22 kişinin alınacağı işe başvuran 1800 kişiden 351'nin ikinci kez başvurduğu belirlenince kura çekimi iptal edildi.

Paylaş

URFA’nın Hilvan ilçesinde, devlet hastanesinin çeşitli birimlerinde değerlendirilmek üzere 22 kişinin alınacağı iş için 1800 başvuru yapıldı. Ancak 351 kişinin iki kez başvurduğu belirlenince, noter tarafından kura çekimi iptal edildi.

Hilvan’da yeni faaliyete giren 50 yataklı devlet hastanesinde bilgi işlem, güvenlik, temizlik, aşçılık ve bulaşıkçılık alanlarında çalıştırılmak üzere 22 kişilik personel alımı için iş duyurusu yapıldı. Ancak, belirtilen alanlarda işe girmek için hastaneye başvuran kişi sayısı 1800 olunca, hastane yönetimi işe alacaklarını kurayla belirlemeye karar verdi.

Yapılan başvuruları değerlendiren hastane yönetimi, işe alınacakları belirlemek üzere Hilvan Spor Salonunda noter huzurunda kura çekti. Ancak, iş başvurusunda bulunan 1800 kişilik listede 351 kişinin mükerrer olduğunun saptanması üzerine, noter huzurunda yapılan kura çekimi iptal edildi. Kura sonucunda isimleri çıkan adayların itiraz etmesi sonucu hastane yönetimi bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: “Kurum olarak, vatandaşların verdiği her dilekçeyi işleme koymak zorunda olduğumuz için, aday listesinde mükerrer başvuru olduğu ancak kura çekimi esnasında fark edilmiş ve yapılan kura çekimi bu nedenle iptal edilmiştir. Belirtilen alanlarda değerlendirilecek personel alımı için ileri bir tarihte yeniden kura ile belirleme yapılacaktır.” (Urfa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Iraklı güçlerin Musul'a ilerleyişi sürüyor

SONRAKİ HABER

İnşaatın temelinden ‘şapel’ çıktı iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...