29 Ekim 2016 11:22

Iraklı güçlerin Musul'a ilerleyişi sürüyor

Irak Ordusu da Musul'un güneyinde Şora ilçesini kurtardı. Heşdi Şeebi güçleri Telafer operasyonu kapsamında 5 köyü IŞİD’den aldı.

Paylaş

17 Ekim günü başlayan Musul'u kurtarma operasyonu devam ediyor. Irak ordusu Musul'un güneyinde ilerlerken, Heşdi Şeebi güçleri ise Musul'un batısındaki Telafer ilçesine ilerliyor.

Irak Ordusu Heşdi Şeebi güçlerinin katılımı ile sabah saatlerinde Musul'un güneyindeki Şora kasabasını kurtarma operasyonu başlattı. Operasyonda Şora ilçesi belediye binasının kurtarıldığı ve binaya Irak bayrağının asıldığı duyuruldu. 

Öte yandan sabah saatlerinde Musul'un batısında ki Telafer ilçesine doğru operasyon başlatan Heşdi Şeebi güçleri ise, şu ana kadar Hamidiye, Mixlid, Cayif, Şirok, Buhamed ve Ayn el Nasır köylerini kurtardı. Musul'un batısında başlatılan operasyona Heşdi Şeebi güçlerine bağlı Bedir Tugaylarına ait 2 alay ve Ebu Fadıl Abbas alayı katılıyor.

Musul Rakka ulaşımını kesecek Telafer operasyonunun Musul operasyonunun en önemli ayaklarından biri olduğu belirtiliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Telafer'i Sünni Türkmen kenti ilan etmişti. Erdoğan, Heşdi Şeebi güçlerinin başlatacakları operasyona karşı çıkmış ve müdahale edeceklerini söylemişti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Avukatlar Kışanak'la görüştü: Herkese selamları var

SONRAKİ HABER

İş için kura çekimi iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa