29 Ekim 2016 08:28

Haşdi Şabi, Telafer'e operasyon başlattıklarını bildirdi

Reuters'ın aktardığına göre, Iraklı Şii milis gücü Haşdi Şabi Musul'un batısındaki Telafer'e operasyon başlattıklarını duyurdu

Paylaş

Sputnik’in haberine göre Haşdi Şabi'nin internet sitesi üzerinden bir açıklama yaparak 2014'ten bu yana IŞİD kontrolündeki Telafer'e yönelik operasyon başlattığını duyurdu. Açıklamada, "Yaralı şehir Telafer, özgürleştirilerecek şehirler arasındadır" denildi. 

Türkiye, Haşdi Şabi'nin nüfusunun büyük bölümünü Sünnilerin oluşturduğu ve çok sayıda Türkmen'in yaşadığı Telafer'e yönelik operasyon başlatmasına kesin olarak karşı çıkıyordu. Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Buradaki Türkmen kardeşlerimizin hak ve hukukunu da koruma konusunda kararlılığımız da var Allah’a şükür muktediriz de. Oradaki kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Onlara yönelik saldırılar olursa elbette biz de buna duyarsız kalmayız" demişti. Bu endişenin temelinde ise Tikrit ve Felluce'nin IŞİD'den alınmasının ardından Haşdi Şabi'nin bu kentlerde örgüt sempatizanı olduğunu öne sürdüğü Sünni sivillere işkence edip öldürmekle suçlanması var. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

10 günde 2 kez bıçaklandı, öldürülmekten korkuyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da belediye binasına giriş yasak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...