29 Ekim 2016 08:22

10 günde 2 kez bıçaklandı, öldürülmekten korkuyor

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde 10 günde iki kez bıçaklı saldırıya uğrayan Gözde Canbaz öldürülmekten korktuğunu söyledi.

Paylaş

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde geçen Ağustos ayında erkek arkadaşı tarafından evlenme vaadiyle alıkonulan, kandırıldığını anlayınca ayrılan 24 yaşındaki Gözde Canbaz, 10 günde iki kez bıçaklı saldırıya uğradı. Canbaz, öldürülmekten korktuğunu söyledi.

Olaydan sonra can güvenliği olmadığı gerekçesiyle annesiyle birlikte Konya'dan Antalya'ya kaçan Gözde Canbaz, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Canbaz, Ereğli'de bir fırında kasiyerlik yaparken tanıştığı Ö.S. ile önce arkadaşlık yaptıklarını, ardından birbirlerinden hoşlanmaya başladıklarını anlatırken, "Evlenme vaadi ile beni kaçırdı. 5-6 gün bir arkadaşının evinde tuttu. Bu süre içinde 'Evleneceğiz' diye beraber oldum. Güvendim. Ama baktım ki evlenme yok, kullanılıyorum, bunun üzerine ailemin evine döndüm" dedi.

TEHDİT MESAJLARI BAŞLADI

Şikayetçi olacağını söylemesi üzerine Ö.S.'nin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini söyleyen Canbaz, "Ağustos ayında çarşıda arkadaşlarımla kafede oturuyorduk. Kafeden çıktığımda bir anda karşıma çıktı. 5- 6 kişilerdi. Yine beni kaçırmaya yeltendi. Ö.S. tutarken arkadaşı A.D. beni bıçakladı. Karnımdan, sırtımdan bıçaklandım. Ameliyata alındım. 7 gün hastanede yattım" diye konuştu.

İKİNCİ SALDIRI ANNESİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE

Bir hafta kaldığı hastaneden çıktıktan sonra üçüncü gün henüz dikişleri bile iyileşmemişken, moral toplamak için annesiyle birlikte yine bir kafede otururken ikinci kez bıçaklandığını anlatan Gözde Canbaz, şunları söyledi:

"O kişi ve arkadaşları galiba beni takip ediyorlardı. Bir anda içeri girdiler. Beni kaçıran kişi, arkadaşı ve kardeşi kafeye geldi. Annem vardı yanımda. Tartışmaya başladık. Kaçmak istedim ama kaçamadım. Ö.S. ve yanındakiler tarafından bu kez bacağımdan ve parmağımdan bıçaklandım. Kafatasıma üç bıçak darbesi aldım. Kafe doluydu. Çalışan elemanlar ve müşteriler vardı ama kimse müdahale edemedi. Kaçamadım. Bu insanlar ellerini kollarını sallaya sallaya, ben kanlar içinde yatarken kafeden gittiler. Yeniden hastaneye kaldırıldım. Yaralarım geçmemişken sargılar içinde savcılığa çıkarıldım. Bunun üzerine bu kişiler emniyette ifade verdi. Şu anda Ö.S. ve kardeşi Y.S. tutuklu. 2 arkadaşı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı."

‘AĞIR CEZA ALMALARI İÇİN ÖLDÜRÜLMEM Mİ GEREKİYOR?’

Karşılaştığı olayların ardından annesi 54 yaşındaki Guli Canbaz ile Antalya'ya kaçtıklarını söyleyen Gözde Canbaz, "Ceza alacaklarına dair ümidim vardı. Ağır cezada açılması gerekirdi ama Asliye Hukuk mahkemesinde dava açıldı. Bu insanların el- kollarını sallaya sallaya çıkmalarından korkuyorum. Onların ceza alması için benim ölmem mi gerekiyor? İki kez beni bıçaklayan insan üçüncüyü çok rahat yapar" dedi.

Adaletin yerini bulmasını istediğini aktaran Canbaz, "Benimle birlikte ailemin de hayati tehlikesi var. Ben annemle birlikte Antalya'ya kaçtım ama ağabeyim Ereğli'de. Korkuyorum çünkü şu anda cezaevindeler, ama arkadaşlarından hala tehdit mesajları alıyorum" diye konuştu.

‘SERBEST KALIRLARSA ÖLDÜRÜLECEĞİM’

Olay ile psikolojisinin bozulduğunu, profesyonel destek aldığını anlatan Gözde Canbaz, Ereğli'de bir fırında kasiyer olarak çalıştığını, ancak yaşadıklarından sonra artık sokağa bile çıkamaz olduğunu söyledi. Canbaz, "Bu insanlar serbest kalırsa ben bu sefer öldürüleceğim" dediklerini ifade ederken, "Onlar 'arkamız var' diyor. Ben de arkamda devleti istiyorum. Ceza almalarını istiyorum. Yok halimizle Antalya'ya taşınmak zorunda kaldık. Yok halimizle avukat tuttuk. Psikolojik tedavi görüyorum. Olayı atlatamadım. Ayakta durmaya çabalıyorum. Mağdurum ve mağdurken sahip çıkılmak istiyorum" dedi. 

‘KIZIMI GÖZÜMÜN ÖNÜNDE BIÇAKLADILAR’

Anne Guli Canbaz ise kızı ve kendisine sahip çıkılmasını istedi. 4 çocuğunu babasız zorluklarla büyüttüğünü söyleyen anne Canbaz, "Bu 4 kişi çocuğumu kafede otururken gözümün önünde defalarca bıçakladı. Bıçakladıklarıyla kaçmaları bir oldu. Kimse de bir şey yapamadı. Çığlıklarla sandalyeleri fırlatmaya çalıştım. Şoka uğradım. Korkuyoruz. Memleketimizi terk ettim. Akşamları sokağa çıkamıyoruz ama gündüz mecburen çalışıyorum. Kızımın başına gelen başkasının başına gelmesin. Bu insanların ağır cezada yargılanmasını istiyorum" diye konuştu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinden çıktı, iş bulamayınca intihar etti

SONRAKİ HABER

Haşdi Şabi, Telafer'e operasyon başlattıklarını bildirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...