29 Ekim 2016 08:09

'Eşbaşkanlarımız bırakılana kadar meclisi terk etmeyeceğiz'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri “Eş başkanlarımız bırakılana ve polis ablukası kalkana kadar meclisimizi terk etmeyeceğiz’ dedi.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, eş başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Belediye Meclis Salonu'ndaki açıklamaya, meclis üyeleri "İrademe Dokunma'' dövizleriyle katıldı. 

DBP'li üyeler adına açıklamayı yapan Belediye Meclis Üyesi Ayşe Serra Bucak Küçük, yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir DBP'li belediyelerin yönetimlerine karşı devletin baskı, görevden uzaklaştırma, hizmeti engelleme, kayyum atama gibi pek çok antidemokratik uygulamayı gerçekleştirdiğini ifade etti. Küçük, son bir yıldır devlet eliyle yürütülen çeşitli mali ve idari soruşturmalarda en ufak bir bulguya rastlanmamış olmasına rağmen, her türlü hukuksuzluğun devam etmekte olduğunu söyledi. 

'BELEDİYEMİZE FİİLİ EL KONULMUŞTUR'

Küçük, "Demokratik siyasetin tıkandığı, ülkenin hızla totaliter ve baskıcı bir rejime evirildiği, bölgemizde yerel demokrasinin yok sayıldığı bu süreçte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarımız Gültan Kışanak ve Fırat Anlı 25 Ekim akşamı gözaltına alınmıştır. Aynı gece belediyemiz 7 saat boyunca aranmış ve bugüne kadar da süren polis ablukası yoğun bir biçimde devam etmektedir. Halkımızın belediyeye gelişi engellenmiş, sivil demokratik siyasetin ve yerel hizmetin yeri olan belediyemize fiili el konulmuştur" dedi.

"Dün 15 Temmuz darbe girişimi ne ise bugün Gültan Kışanak ve Fırat Anlı şahsında belediyelerimize yapılan bu müdahale de sivil darbenin ta kendisidir" diyen Küçük, 15 Temmuz darbe girişimi mağduriyeti üzerinden siyaset yürüten iktidarın, sivil siyaset yürüten DBP'li belediyeleri seçimle kazanamayacağını anlayınca asıl darbeyi bu şekilde yaptığını vurguladı.

MECLİSİ 24 SAAT TERK ETMEME VE AÇIK TUTMA KARARI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde uzun süredir teftiş yapan müfettişlerin, iktidarın "teröre destek veriyorlar" gibi mesnetsiz iddialarına dayanak bulamayınca, herhangi bir açıklama yapmadan belediyeden ayrıldığını belirten Küçük, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Devam eden bu hukuksuz süreçte Diyarbakır halkının iradesi olan Büyükşehir Meclisi olarak, Belediyemizi halkımız ile birlikte sahiplenerek, faşist zihniyeti ve uygulamalarını devreye koyan bu iktidara karşı burayı terk etmediğimizi duyurmak istiyoruz. Bugünden itibaren Eşbaşkanlarımız serbest bırakılana ve polis ablukası kalkan kadar meclisimizi 24 saat açık tutacağız. Belediyemize sahip çıkacağız ve demokratik tepkimizi en üst düzeyde ortaya koyacağız." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tekmeci saldırgan tutuklandı

SONRAKİ HABER

DTCF'li öğrenciler gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...