29 Ekim 2016 06:21

Rektörden emekçileri terörle ilişkilendirme çabası!

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde emekçilere rektörlükten 11 soru yöneltildi. Skandal sorularla emekçiler örgütlerle ilişkilendirilmek istendi.

Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde çalışan aralarında Eğitim Sen üyelerinin de bulunduğu 32 kamu çalışanına Kanun Hükmünde Kararname kapsamında “gizli” ibareli belgede gönderildi.

Rektör Vekili Profesör Dr. Yücel İnal’ın imzasıyla gönderilen belgede emekçilere yanıtlaması istenen 11 soru yöneltildi. Soruların 31 Ekim günü mesai bitimine kadar cevaplanması isteniyor.

Tebligatta yer alan sorular ise rektörlüğün emekçileri terörle ilişkilendirme çabasını ortaya koyacak cinsten. Emekçilere bazı örgütler sıralanarak ilişkisinin olup olmadığı ve detayları soruluyor. Rektörlüğe göre politik içerikli yayınların takibi suç. Kamu çalışanlarının dernek üyeliklerini de fişleme derdinde olan rektörlük, demokratik yürüyüş ve eylem hakkını da suça gerekçe yaptı.

Rektörlüğün kamu çalışanlarının cevaplandırmasını istediği yönelttiği sorular şöyle:

- Bu örgütlere üye olduğunuz şüphesi ile hakkınızda herhangi bir adli ya da idari soruşturma açıldı mı? Açıldıysa hangi aşamadadır ve nasıl sonuçlanmıştır?

- Bu örgüt mensuplarıyla herhangi bir görüşmeniz oldu mu? Olduysa hangi yöntemle (telefon, elektronik posta, yüz yüze vb.) ve ne sıklıkla olmuştur?

- Adli sicil kaydınız var mıdır? Varsa hangi suçtan dolayıdır?

- Hangi sosyal medya hesaplarını kullanıyorsunuz? Kullanıcı isimleri ile birlikte yazınız.

- Gerçek ya da sanal ortamda bu örgütlerden herhangi bir lehine propaganda yaptınız mı? Bu örgütlerden herhangi biri lehine paylaşımda bulundunuz mu?

- Bu örgütlerden ya da örgütlere müzahir yapılardan herhangi birine aynı ya da nakdi yardımda bulundunuz mu? Bulunduysanız hangilerine ne şekilde yardımda bulundunuz? (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

KMO'dan 'asit yağmurları' hakkında açıklama

SONRAKİ HABER

Filmmor Kadın Filmleri Festivali'ne hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...