29 Ekim 2016 05:56

Hasta mahpusa işkence iddiası

Şakran Cezaevi'ne sevk edilen hasta mahpus İdris Çalışkan'ın askerler ve gardiyanlar tarafından işkenceye uğradığı iddia edildi. 

Paylaş

İzmir Kırıklar Cezaevi'nden Şakran Cezaevi'ne sevk edilen hasta mahpus İdris Çalışkan'ın yolda jandarma, cezaevi girişinde ise gardiyanların işkencesine maruz kaldığı iddia edildi. Haftalık telefon görüşmesinde kardeşi Lokman Çalışkan'a yaşadıklarını anlatan İdris Çalışkan, cezaevi sevki sırasında ringde askerler tarafından hakarete maruz kaldığını aktardı. Şakran Cezaevi'ne getirildiğine çıplak arama dayatmasını kabul etmediği için bu sefer gardiyanların saldırısına uğradığını belirten Çalışkan, bunu kabul etmediği için saatlerce çıplak bir şekilde betonda bekletildiğini dile getirdi. 

'CAN GÜVENLİKLERİ YOK'

Ağabeyinin 25 yıldır cezaevinde olduğunu kaydeden kardeş Çalışkan, ağabeyinin ayaklarından ameliyat olması gerektiğini ancak cezaevinde tedavisinin yapılmadığını aktardı. Ağabeyinin midesinden ve iç organlarında da rahatsız olduğunu dile getiren Çalışkan, cezaevinde kullanması gereken ilaçların zamanında verilmediğini, bunun da başka sağlık problemlerine neden olduğunu kaydetti.

'HAYATİ RİSK VAR'

Uzun zamandır Şakran Cezaevi'nde işkence ve kötü muamelenin devam ettiğini dile getiren Çalışkan, siyasi tutsakların cezaevinde can güvenliklerinin kalmadığını belirtti. Yaşanan işkencelerin insanlık dışı olduğunu sözlerine ekleyen Çalışkan, İzmir İnsan Hakları Derneği'ne (İHD) başvurduklarını ve hukuki yardım istediklerini belirtti. Ağabeyinin sağlık durumunun çok kötü olduğunu söyleyen Çalışkan, gerekli müdahale yapılmazsa hayati riskinin olduğunu vurguladı.

İddialarla ilgili telefonla ulaştığımız cezaevi yetkilileri bu konuda bilgi veremeyeceklerini söyledi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Çandarlı'da da atık sular denize dökülüyor

SONRAKİ HABER

Tek kişilik hücrede tutulan mahpus 53 gündür açlık grevinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...