29 Ekim 2016 00:35

Üniversite panolarından, AKP kütüphanesine çağrı

Kampüste öğrencilerin stant açmasını dahi yasaklayan Hacettepe Ünv., AKP amblemli yazılarla, öğrencilerin AKP Genel Merkezine davetine izin verdi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

AKP AR-GE Başkanlığı, parti genel merkezindeki kütüphanelerinde düzenledikleri 15 Temmuz köşesini ziyaret etmesi için Hacettepe Rektörüne bir davet yazısı gönderdi. Söz konusu yazıda öğrencilerin de yönlendirilmesi istendi. 3 Haziran 2015 tarihinden itibaren kampüste her türlü siyasi amblemi yasaklayan Hacettepe yönetimi, kendi kararını çiğneyerek, AKP logolu bu yazıyı üniversitenin ilan panolarına astı. 
Öğrenciler ise “Bize yasak olan siyasi propaganda neden söz konusu AKP olunca itina ile her tarafta yapılıyor?” diyerek tepki gösterdi.
AKP AR-GE Başkanlığı parti genel merkezi kütüphanesinde 21 Eylül 2016 tarihinde “15 Temmuz Şehitler Anısı” köşesi oluşturdu. AKP AR-GE Başkanlığı Başbakan Binali  Yıldırım’ın açılışına katıldığı kütüphane köşesine bugünlerde ziyaretçi aramaya başladı. AKP Genel Başkan Yardımcısı, AR-GE Başkanı ve İzmir Milletvekili olan Prof. Dr. Nükhet Hotar imzasıyla Hacettepe Üniversitesine gönderilen bir yazıyla Rektörün parti genel merkezinde bulunan “15 Temmuz Köşesi”ni ziyaret etmesi ve öğrencileri de yönlendirmesi istendi. Bu isteği kabul eden Hacettepe Üniversitesi yönetimi de üniversitenin Beytepe ve Sıhhiye Kampüsünde birçok bölüme davet yazılarını astırdı.

REKTÖR VE ÖĞRENCİLERİNE AKP DAVETİ

Rektöre ithafen gönderilen davet yazısında şöyle deniyor: “AR-GE Başkanlığı olarak, Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) milli iradeye karşı gelerek 15 Temmuz 2016 günü kalkıştığı, ülkemiz tarihinin en acımasız darbe girişimini ve bu darbe girişiminde halkımızın milli iradeye ve demokrasiye nasıl sahip çıktığını belgelemek amacıyla AK Parti Kütüphanesinde ‘15 Temmuz Şehitler Anısı’ bölüm oluşturuldu. 21 Eylül 2016 tarihinde Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın katılımı ile şehit aileleri ve gazilerimizle bu bölümün açılış AK Kütüphanede yapılmıştır. 15 Temmuz şehitleri anısına yaptırdığımız köşemiz Türkiye’de bir ilktir. Bu bölümde şehitlerimizin ailelerinden gelen özel eşyalar bulunmaktadır. Köşede bulunan akıllı ekranda darbe gecesine ait videolar, fotoğraflar, şehitlerimizin hayat hikayeleri yer almaktadır. Ayrıca bu hain ve alçak saldırıyı anlatan gazete ve dergiler köşemiz için derlenerek sergilenmektedir. 15 Temmuz şehitleri anısına olan bölüm ile amacımız hain FETÖ terör örgütü darbe girişimi sonrasında yaşananları ve aziz şehit ve gazilerimizi unutmamak, ilelebet anmaktadır. Sizden ricamız, Ak Parti Genel Merkez Kütüphanesini ziyaret etmeniz ve öğrencilerinizi bu konuda bilgilendirerek kütüphanemize yönlendirmenizdir.” 

SİYASET SADECE ÖĞRENCİLERE Mİ YASAK?

AR-GE Başkanlığının üniversite içerisinde AKP logolu ve amblemli yazının ilan panolarına asılması ise tepki çekti. 3 Haziran 2015 tarihinden itibaren her türlü siyasi amblemi yasaklayan Hacettepe yönetimi, iktidardaki siyasi partinin çağrılarını resmi olarak duyurarak kendi kararını çiğnedi. Bu uygulama öğrencilerin de tepkisini çekti. Öğrenciler üniversite yönetimlerinin iktidarda bile olsa siyasi partilerin gönderdiği duyuruları bu şekilde kullanmaması gerektiğini söyledi. Gazetemize konuşan bir Edebiyat Fakültesi öğrencisi “14 fakülteye ve yurtlara, öğrenci evlerine asılan davet yazısı, aslında 15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok lisede ve ilköğretim okulunda ilk hafta yapılan ‘15 Temmuz Şehitler Anması’nın bir sonraki adımı mı? Bize yasak olan siyasi propaganda neden söz konusu AKP olunca itina ile her tarafta yapılıyor? Yoksa kampüs sadece AKP karşıtlarına mı yasak?” diye sordu.

‘ÜNİVERSİTELERİN İKTİDARLA İLİŞKİNİ GÖSTERİYOR’

Eğitim Sen Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç, Rektörlüğe tepki gösterdi. Öğrencilerin açacağı stantlara, sendikaların afişlerine zorluk çıkaran üniversite yönetimlerinin iktidar partisine kolaylık sağladığını söyleyen Sağdıç, “Bir devlet partisi olarak örgütlenmeyi önüne koyan AKP’nin bu uygulaması abesle iştigaldir. Ancak garip olan özerk bir yapı olması gereken üniversitenin bu davetiyeyi AKP’nin isteği doğrultusunda panolarda sergilemesi. Bu olay bilim üretmesi gereken üniversitelerin iktidarla nasıl bir ilişki içerisinde olduğunu gösteriyor. Bir siyasi parti öğrencileri kütüphanesine çağırabilir ama devlet kurumlarının, üniversitelerin imkanlarını bu doğrultuda kullanamaz. Üniversite yönetiminin bir an önce o davetiyeleri kaldırması gerekiyor” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Avrupa'da siyasi gerilim tırmanıyor

SONRAKİ HABER

Obama'nın özel temsilcisi McGurk'ten Türkiye açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...