24 Mayıs 2012 06:17

‘Unutmadık, unutturmayacağız’

Çerkesler, Çerkes halkının 21 Mayıs 1864’de Çarlık Rusyası tarafından uğradığı soykırımı protesto etmek ve yaşamını yitirenleri anmak için Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda anma etkinliği düzenledi. Kuzey Kafkas Dernekleri’nin üst örgütü KAFFED öncülüğünde yapılan anma etkinliğine İsta

‘Unutmadık, unutturmayacağız’
Paylaş

‘ANA DİLDE EĞİTİM İSTİYORUZ’

Türkiye’den  Abhazya’nın bağımsızlığını tanımasını isteyen Kadıoğlu, yeni anayasadan taleplerini şöyle sıraladı: “İnsana saygılı bir anayasa istiyoruz. Yeni anayasada,  hiçbir etnik kimliğin üstünlüğüne vurgu yapılmamalı. Ana dilimizi devlet eliyle öğrenmek istiyoruz. Çerkesçe yayın yapan radyo ve televizyon istiyoruz”.  Çerkeslerin yıllardır Anayasada göz ardı edildiğini söyleyen Kadıoğlu, “Yine göz ardı edilirsek bütün demokratik eylemleri ortaya koyacağız” dedi.  Kadıoğlu’nun ardından CHP İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı söz aldı. Halkları sürgün, imha  ve asimilasyon politikalarıyla yok etmenin mümkün olmadığını ifade eden Sarı,  CHP olarak, herkesin kendini ifade edebileceği, ötekileştirilmeyeceği bir anayasa için çalışacaklarını ifade etti.

DENİZE VE 148 TEMSİLİ MEZAR TAŞINA ÇİÇEK BIRAKILDI

Sunum sürecinde, İstanbul Kafkas Kültür Derneği Gençliği  İKKD-GENÇ de, kaybedilenlerin anısına, kaybedilenlerin anısına 148 mezar taşının kullanıldığı sembolik bir mezarlık kuruldu. Gençlerle birlikte birçok katılımcı da bu mezar taşlarının başında saygı nöbeti tuttu. Ağıtlarla oldukça duygusal anların yaşandığı anma etkinliği devam ettiği sırada denize ve temsili mezarlara çiçekler bırakıldı ve meşaleler yakıldı . Anma töreni bittikten  sonra da mezarlıktaki nöbet son katılımcı ayrılıncaya kadar devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Portekiz’de toplu grev: Tren seferleri durdu

SONRAKİ HABER

Zehirsiz şenlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...