28 Ekim 2016 10:20

Yıldırım, erken seçim iddialarını reddetti

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Paylaş

Ankara’da cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “İktidar, içlerindeki ByLockçuları temizlemek için erken seçime gitmeyi planlıyor” iddiasına da cevap verdi.

“Kılıçdaroğlu ciddi bir iddiada bulunuyor. Şayet varsa elinde belge, getirsin biz de gerekeni yapalım” diyen Yıldırım, “Partideki FETÖ’cüleri temizlemek için erken seçim mi yapılır. Bu akla ziyan bir iddiadır. Seçim demek 1 yıl kayıp demektir” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, 29 Ekim’den itibaren protokollerde artık garnizon komutanının yer almayacağını söyledi. Başbakan, jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanmasının ardından bu değişikliklerin yapıldığını belirterek, “Sadece jandarmanın yani alay komutanlarının olduğu yerlerde çelenk koyma işi illerde belediye başkanları, ilçelerde ise kaymakam ya da belediye başkanı tarafından yapılacak” diye konuştu.

ANLI VE KIŞANAK’IN GÖZALTINA ALINMASI

Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin de Başbakan Binali Yıldırım “Gözaltı süreci sona ermeden bir atama yapmak söz konusu değil. Tabii savcılık ya bırakacak, ya da mahkemeye sevk edecek. O süreç tamamlandıktan sonra, nasıl tamamlanırsa ona göre hareket etmek lazım. Türkiye bir hukuk devleti, dolayısıyla hukukun gereği neyse o yapılır. Bu geçici süre içinde valilik çöplerin alınması için oradaki memurları, herkesi devreye sokabilir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlara göre çocuk işçi haberi Türkiye'ye sabotaj!

SONRAKİ HABER

Soylu’dan ‘farklı güvenlik konsepti' açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...