28 Ekim 2016 09:08

Kayyım, 7 işçiyi gerekçesiz olarak işten attı

Şırnak'ın Cizre Belediyesine kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Ahmet Adanur, belediyede çalışan 7 işçinin işine son verdi.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre Belediyesine kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Ahmet Adanur, belediyede çalışan 7 işçinin işine son verdi. İşe son vermeye herhangi bir gerekçe gösterilmezken, tutanak da tutulmadı. Belediyeye bağlı Sitiya Zin Kadın Merkezinde çalışan aralarında psikolog ve sosyologların da bulunduğu 13 görevli kadın ise temizlik görevlisi yapıldı.

İşten çıkarılan işçilerden biri olan DİSK Genel-İş Sendikası Şırnak Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bilgiç, belediyenin halkla ilişkiler departmanında çalışırken, kayyım ataması sonrası şimdiye kadar iki kez görev biriminin değiştirildiğini, en sonunda da işten çıkartıldığını ifade etti. Önceki gün idari müdürünün kendisini arayarak işten çıkartıldığı bilgisini verdiğini paylaşan Bilgiç, işten çıkarılırken haklarında tutanak dahi tutulmadığını söyledi.

Bilgiç, bu durumu sordukları belediyenin İnsan Hakları Merkezi müdürünün de kendilerine hiçbir açıklama ve gerekçe sunulmadan, sadece isimleri verilen kişilerin işlerine son verilmesi talimatı geldiğini söylediğini kaydetti.

İşten çıkartmaları büyük bir hukuksuzluk olarak değerlendiren DİSK Genel-İş Sendikası Şırnak Şube Eş Başkanı Zeynep İdin, “Öyle görünüyor ki bu hukuksuzlukların devamı da gelecek” dedi. Avukatlarının önümüzdeki günlerde hukuki süreci başlatacaklarını ifade eden İdin,  “Açılacak olan davaları yüzde 100 kazanacağız. Çünkü işten çıkartmaların bir gerekçesi nedeni bile yok.  Kayyım, ‘Biz gerekçe göstermiyoruz. Hukuk biziz. O kadar’ demiş.  Evet, hukuklarının nasıl işlediğini ortaya bu şekilde koyuyorlar” diye konuştu.

KAYYIM, KADIN MERKEZİ ÇALIŞANLARINI TEMİZLİK BİRİMİNE VERDİ!

Çalışmalarına son verilen işçiler haklarında verilen karara karşı hukuksal başvuruda bulunmaya hazırlanırken, birçok çalışanın ise görev alanları Ahmet Adanur tarafından değiştirildi.Görev yerleri değiştirilenler arasında belediyeye bağlı olarak hizmet yürüten Sitiya Zin Kadın Merkezinde görevli 13 kadın çalışan da var. Kadın Merkezinin aralarında sosyologların da olduğu 13 çalışanı temizlik görevlisi yapıldı. Zeynep İdin, bir cezalandırma yöntemi olarak başvurulan bu görev değişikliklerinin aynı zamanda AKP Hükümetinin feodal zihniyetini de ortaya koyduğunu söyledi. (ŞırnakDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Altıok’tan FM TV hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Şortlu kadına tekme atan Abdullah Çakıroğlu gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...