28 Ekim 2016 08:59

Dersim’de Kışanak ve Anlı’ya destek

Dersim'de Tunceli Valiliğinin yasağına rağmen kayyımlara ve Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Tunceli Valiliğinin kentte basın açıklamalarını izne bağlamasına karşın, Bölge belediyelerine atanan kayyımlara ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

Dersim Belediyesi önünde bir saatlik oturma eylemi yapıldı. HDP, EMEP, DBP ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı eylemde konuşan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki sürecin Türkiye’nin sorunlarının çözümüne vesile edilmesi yönünde HDP’nin, sol-sosyalist güçlerin çabalarının olduğunu söyledi. Önlü, “AKP ise darbe girişimini tek adam diktatörlüğü için fırsata çevirdi” dedi. Tunceli Valiliğinin kentteki her türlü eylem ve etkinliği yasaklama kararına tepki gösteren Önlü, “Belediyelere kayyım atanıyor. Kamu emekçileri, muhalif basın hepsi kapatıldı. İlimizde dün Vali bir açıklama yaptı.Bundan sonra bu ilde basın açıklaması, demokratik hak talebinin yapılmayacağını, tümünü kendi iznine bağladığını söyledi. Bu bir darbedir. Darbenin ötesinde valinin bu yaptığı açıklama tüm kurumlara kayyım atamadır. Bütün kurumlara ne yapılacağını, neye tepki gösterip göstermeyeceğini söylüyor” dedi.

Önlü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına almasına tepki göstererek, halkın alanlarda olacağını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

HDP’li vekil Kozluk’taki zehirlenmeyi sordu

SONRAKİ HABER

Altıok’tan FM TV hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...