28 Ekim 2016 08:53

Bölge’deki internet kesintisi Meclise taşındı

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, Bölge illerindeki internet kesintilerini Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, 26 Ekim’de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarının gözaltına alınmasıyla birlikte devam eden internet kesintilerini Meclis gündemine taşıdı.

Bölge genelinde mobil ve sabit internete erişimin engellendiğini belirten Atalan, “Anayasa’nın 22’nci, AİHS’nin 8’inci ve TCK’nin 124’üncü maddesine göre de hak ihlalidir” dedi. Atalan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması talebiyle Meclise soru önergesi verdi. Atalan şu soruları sordu:
- 26 Ekim 2016 tarihi itibariyle başlayan elektronik haberleşme hizmetindeki kesintinin/engellemenin sebebi nedir?
Mobil ve sabit internet erişiminin engellenmesi hükümetin aldığı bir karar mıdır? Öyleyse bu kararın yasal dayanağı nedir?
- 26 Ekim 2016 tarihi itibariyle internet bağlantısında kesinti ve engelleme yaşayan başka iller var mıdır, varsa bunlar hangileridir, kesinti/engelleme sebebi nedir?
- İnternete erişimin engellenmesinin başta sağlık kurumları olmakla yurttaşlar üzerinde yarattığı olumsuz etki düşünülmüş müdür?
- Söz konusu engellemelerin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasından sonra, “Tepki ve gösterilerin önüne geçmek için hükümetin talimatıyla yapıldığı” şeklindeki iddialar doğru mudur?” (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu’ya göre başkanlık bölebilir

SONRAKİ HABER

HDP’li vekil Kozluk’taki zehirlenmeyi sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...