28 Ekim 2016 06:20

‘Öğrenciye etek satmayın’ uyarısı!

Esnaf, “Bize ‘Sipariş vermeyin’ dendi. Satışı durdurduk” dedi; okul idaresi iddiaları reddetti.

Paylaş

Muğla Marmaris’te bulunan bir liseye bu yıl başlayan öğrencilere etek satılmadığı iddia edildi. İlçe esnafı, bu yıl liseye başlayan öğrencilere etek satılmaması konusunda uyarıldıklarını söyledi.

Birgün’den Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’ne bu yıl başlayan 9’uncu sınıf öğrencilerine etek satılmaması için esnafa uyarı yapıldığı iddia edildi. ‘Etek uyarısı’ okulda yasak duyurusu olmamasına rağmen velilerin alışverişte etek talep ettiğinde, “Sıkıntılı durum var, satamayız” yanıtıyla karşılaşmaları ile ortaya çıktı.

Veliler nedenini sorduklarında ‘Okuldan 9’uncu sınıflar için satılmayacak uyarısı’ geldiğini belirtti. Etek satışını durduran esnaf da, okulların açıldığı dönemde okuldan bazı kişilerin gelerek okul kıyafetleri arasında etek siparişi vermemeleri için uyarıldıklarını ifade etti. Kendilerine artık 9’uncu sınıflarda etek giyilmeyeceğinin söylendiğini aktaran esnaf, “Sipariş vermedik. Gelen müşterilere ‘Yok’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

ESNAF ‘UYARIYI’ ANLATTI

Bir esnaf, “Bizim bildiğimiz sadece 9’uncu sınıflara yönelik bir uygulama. Diğer sınıflar etek giyebiliyor. Geçen senelerde alınan etekleri öğrenciler giymeye devam edebiliyor” dedi. Bir diğer esnaf, “Bize etek getirtmeyin. Boşuna sipariş vermeyin, dendi. Ama ‘giyilmesini yasaklıyoruz’ gibi bir ifade kullanılmadı. Alacak olsak alır satarız ancak uyarıdan sonra almadık” diye konuştu.

OKUL İDDİALARI REDDETTİ

Okul Müdür Yardımcısı Muzaffer Akça ise “Okulda bir yasak söz konusu değil. Şu anda isteyen öğrencilerimiz etek giyebiliyor” diyerek iddiaları reddetti.

‘RESMİ KARAR YOK AMA GİRİŞİM VAR’

Eğitim Sen’den Altan Kumbasar ise yaşananları “Etek yasağı iki yıldır Marmaris’in gündeminde. Tepkiler nedeniyle daha önce geri adım atıldı. Şimdi yeni bir girişim ile karşı karşıyayız” diye anlattı.

‘KIZ ÇOCUKLARINA BASKI KURULUYOR’

Öğrenci Veli Derneği Marmaris Şube Başkanı Özgür Çağlı ise, “Milli Eğitim Kanunu nedeniyle yasak koyamıyorlar. Bu nedenle fiili olarak sattırmamaya çalışıyorlar. Kız çocuklarının üzerinde baskı kuruluyor. Veli-Der dini yaklaşımlarla eğitimin şekillendirilmesine, öğrencinin giyim kuşamının kısıtlanmasına karşıdır” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Putin'den ilk Gülen yorumu

SONRAKİ HABER

Konya 3. Ana Jet Üssü'ne 4. dalga operasyonda 53 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...