28 Ekim 2016 04:40

Kolombiya ile ELN arasındaki müzakereler sekteye uğradı

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile görüşecek müzakere heyetinin kararnamesini imzaladı.

Paylaş

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile görüşecek müzakere heyetinin kararnamesini, örgütün, eski Kongre Üyesi Odin Sanchez'i serbest bırakmamasından dolayı imzalamadığını açıkladı.

Sputnik'in haberine göre Santos, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kolombiya hükümeti adına ELN ile Ekvador'un başkenti Quito'da görüşmesi beklenen heyete ilişkin, "ELN ile görüşecek müzakerecilerin kararnamesini imzalamadım çünkü ELN hala Odin Sanchez'i serbest bırakmadı" ifadelerini kullandı.

ELN'nin 7 aydır elinde tuttuğu Sanchez, örgütün daha önce kaçırdığı kardeşi ve Choco eyaletinin eski yönetici Patrcinio Sanchez'in hastalanması üzerine kardeşinin serbest bırakılması karşılığında örgüte teslim olmuştu.

​Kolombiya hükümeti adına görüşmelere katılacak heyetin başında bulunan eski Tarım Bakanı Juan Camilo Restrepo, görüşmelerin başlaması için Sanchez'in serbest bırakılmasının şart olduğunu açıklamıştı. Restrepo'ya sosyal medya hesabından yanıt veren örgüt, bu açıklamanın görüşmeleri zedeleyeceğini ileri sürmüştü.

​Kolombiya'nın ikinci büyük gerilla örgütü ELN, 29 Eylül'de sosyal medya hesabı üzerinden hükümetle arasındaki olağanüstü farklılıkların üstesinden gelmeye ve barış görüşmelerini başlatmaya hazır olduğunu duyurmuştu. Resmi barış görüşmelerinin 27 Ekim'de Ekvador'da başlayacağı açıklanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Atatürk'ün rakılı tablosu Meclis lokantasından kaldırıldı

SONRAKİ HABER

NBA'de yuvaya dönenler kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...