28 Ekim 2016 00:24

BİKG, 'birlikte bir yol çizmeye' çağırıyor

Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG), 6. Konferansı’na hazırlanıyor.

Paylaş

Duygu AYBER
Istanbul

Kimsenin düşünce, inanç, kimlik ve cinsel yöneliminden dolayı ayrımcılığa ve şiddete maruz kalmayacağı bir dünyanın barışla mümkün olabileceğine inanan kadınların bir araya gelerek kurduğu Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG), 6. Konferansı’na hazırlanıyor. “Kadınlar Barışta Israrcı: ‘Olağanüstü’ hayat deneyimlerimiz ışığında geleceğimizi konuşuyoruz” bağlığı altında yapılacak konferansın komitesinde yer alan Nehir Kovar tüm kadınları, “Şiddet, baskı ve belirsizliğin hakim olduğu böylesi bir zamanda yaşanan gelişmelerin bizi nasıl etkilediğini gelin birlikte konuşalım, bir yol haritası çıkaralım” diyerek konferansa davet ediyor.
Kurulduğu 2009 yılından bu yana konferanslar ile yön tayini yapan BİKG, 6. Konferansı’nı 30 Ekim Pazar günü 9.30-18.00 saatlerinde arasında İstanbul Karaköy Mimarlar Odası’nda yapacak. Konferans öncesinde gazetemize konuşan Nehir Kovar, savaş halinin sürdüğü Olağanüstü Hal döneminde böyle bir buluşmanın tüm kadınlara iyi geleceğine inandıklarını dile getirdi.

‘BİRLİKTE DÜŞÜNMEYE İHTİYACIMIZ VAR’

Darbe girişiminin ardından başlayan OHAL’in kadınların gündelik yaşantısını olumsuz etkilediğini belirten Kovar, “Tüm bu şiddet ortamında biz kadınlar ‘Neler yaşıyor, neler hissediyoruz?’ demek, aslında gündelik hayatın içinden toplumsal alanı okumak önemli olabilir diye düşündük. Bu sebeple 30 Ekim Pazar günü yapacağımız konferansta, klasik sunumlar ve dinleyiciler modelinden uzak durarak hep birlikte konuşalım, yaşanan gelişmelerin bizi nasıl etkilediğini dökelim, saçalım istedik.” dedi. “Yaşamı örgütleyen, daha farklı bir yaşam hayal eden ve bunun için mücadele eden kadınlar olarak etrafımızı saran bu atmosferde ne yaptığımızı, deneyimlerimizi ve ne yapmamız gerektiğini konuşmaya, birlikte düşünmeye ihtiyacımız var” diyen Kovar, kendi deneyimlerini anlatmak, başka kadınların neler yaşadığını duymak isteyen tüm kadınları konferansa katılmaya davet etti.

ÖNCEKİ HABER

‘Okullarda ölüm ve savaş kutsanıyor’

SONRAKİ HABER

‘Öldürüldüğünde koruma kararı çantasındaydı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...