28 Ekim 2016 00:58

‘Okullarda ölüm ve savaş kutsanıyor’

Marmaris’te 15 Temmuz Demokrasi Marşı’nın okul zili yapılmasına tepkiler artıyor.

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Marmaris’te 15 Temmuz Demokrasi Marşı’nın okul zili yapılmasına tepkiler artıyor. Uygulamayı gazetemize değerlendiren Eğitim Sen ve VELİ-DER temsilcileri, bu tür uygulamalarla okullarda ölüm ve savaşın kutsandığını ifade etti.

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın talimatı ile 2016-2017 eğitim öğretim yılında 63 okulun giriş çıkış zillerinde ‘15 Temmuz Demokrasi Marşı’nın çalınması kararlaştırılmıştı. Şu ana kadar  birkaç okulun zili ‘15 Temmuz Demokrasi Marşı’ yapıldı.
Okul zillerinin değiştirilmesi talimatının akıllara zarar bir uygulama olduğunu ifade eden Eğitim Sen Marmaris Temsilcisi Altan Kumbasar, “Darbeye karşı olduğumuz tartışılmaz, geçmişte de şimdi de her zaman darbeye ve darbecilere karşı çıktık. Ancak darbeyi fırsata çevirip iktidarın okullarda propaganda yapmasına da izin vermeyiz”dedi. Öğrencilerin ve velilerin duruma tepki gösterdiklerini dile getiren Kumbasar, yapılmak istenen değişimleri kaygıyla karşıladıklarını belirtti. Kumbasar, okulların bilimin ışığında ilerlemesi gerekirken ölümü özendiren kurumlara dönüştürülmesini asla kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

YAŞAMIN YERİNE ÖLÜM KONUYOR

VELİ-DER Başkanı Özgür Çağlı da, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kararına karşı olduklarının altını çizdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın “Söz konusu vatan ve bayrak olunca gözünü kırpmadan ölüme gidecek gençler yetiştirmek istiyoruz” sözünü hatırlatan Çağlı, “Bu söylem daha vahim ve kaygı vericidir” dedi. Siyasal iktidarın her kurumda kendi algısını yayacak ortamları oluşturduğunu okulları da “kindar ve dindar” bir gençlik yaratmanın aracı haline getirmeye çalıştığını vurgulayan Çağlı, AKP’nin Marmaris’in yerel güçlerini ele geçirmek için uğraştığını, Marmaris için planlanan birçok gerici ve muhafazakar uygulamanın gençler ve çocuklar üzerinden yapılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Öğrenci velisi olan Irmak Gümüşbaş ise, kızının okulunda geçtiğimiz pazartesiden itibaren 15 Temmuz Marşı’nın çalınmaya başladığı bilgisini paylaştı.
“Çocuklara ve bizlere yazılı bir belge göstermeden bu uygulamayı başlattılar” diyen Gümüşbaş, çok rahatsız olduğunu, kızının ise kendisinden durumun değiştirilmesi için yardım istediğini ifade etti.
Savaş, ölüm ve baskı üzerinden çocuklarının  yetiştirilmesini istemediklerini belirten Gümüşbaş, “Yaşamın ve barışın yerine ölüm ve savaş kutsanıyor” diye tepki gösterdi.

FOTOĞRAF: ÇANAKKALE {{290598}}

ÖNCEKİ HABER

Enflasyon hedefi işçiyi vuruyor

SONRAKİ HABER

BİKG, 'birlikte bir yol çizmeye' çağırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa