27 Ekim 2016 17:38

Ayla Akat dahil 31 kişiye 5 günlük avukat yasağı

Diyarbakır'daki protestolarda gözaltına alınan Ayla Akat Ata dahil 31 kişi için 5 gün süreyle avukatlarıyla görüştürülmeme kararı verildi.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının protesto edildiği eylemde gözaltına alınan ve aralarında KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sekreteri Zülküf Karatekin'in de bulunduğu 31 kişi için 5 gün süreyle avukatlarıyla görüştürülmeme kararı verildi. Savcı, avukatların müvekkilleri hakkında açılan soruşturma dosyasına ulaşmasına, incelemesine ve örnek almasını da kısıtladı.

Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde yer kalmadığı için Silvan Yolu üzerinde bulunan A. Gaffar Polis Meslek Yüksek Okulu'nda tutuluyor.

Gözaltındaki 31 kişinin isimleri şöyle: Sultan Şafak, Halime Bayram, İskender Demir, Ömer Sarıhan, Hanifi Tura, Abdurrahman Erz, Çetin Karagöz, Zülküf Karatekin, Ahmet Balca, Veli Önemli, Newroz Reşitoğlu, Rıfat Roni, Gülseren Aydemir Solmaz, Gülistan Ensarioğlu, Şervan Gökalp, Muhammet Tanrıverdi, Adem Kalkan, Haknaz Sadak, Recep Adsay, Ahmet Köylüoğlu, Fırat Düzgün, Hacı Çetin, Özlem Tekin Değer, Nurettin Bakan, Mehmet Zeki Bağcık, Adem Göknar, Bünyamin Esen, Veysi Üçak, Sabri Heja Özdemir ve Federiko İnfelise.

Öte yandan Büyükşehir Beyediyesi hizmet binasına asılan ve üzerinde Kışanak ve Anlı'nın fotoğraflarının bulunduğu "Halkın iradesine saygı duyulsun, başkanlarımız serbest bırakılsın" yazılı dev pankartın polislerce indirilmesi ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Necati Pirinçioğlu ve Rojda Balkaş Akyüz ile Destek Hizmetleri Daire Başkanı Şiyar Nezan gözaltına alınmıştı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sedat Peker adını 'Reis Sedat Peker' olarak değiştirmiş!

SONRAKİ HABER

Açığa alınan Eğitim Sen üyeleri gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...