27 Ekim 2016 15:17

KESK İzmir Şubeler Platformu: Açığa almalar son bulsun

KESK İzmir Şubeler Platformu, OHAL'le birlikte üyelerine yönelik artarak devam eden açığa alma, baskı, soruşturmalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, OHAL ile birlikte üyelerine yönelik artarak devam eden açığa alma, baskı ve soruşturmalarla ilgili basın açıklaması yaptı. Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen kamu emekçileri "OHAL Kaldırılsın. Baskı, Soruşturma ve Açığa Almalar Son Bulsun' pankartı açtı.

Son olarak açığa alınan Haber Sen üyelerinin de katıldığı eylemde 'Ne Darbe, Ne OHAL, Demokrasi Derhal', 'Zafer Direnen Emekçinin Olacak', 'Açığa Almalar Son Bulsun' sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Şubeler Platformu Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, OHAL ile birlikte en temel haklardan biri olan örgütlenmenin yok sayıldığını ifade ederek "15 Temmuz sonrası çıkarılan KHK’lere baktığımızda darbenin bahane olduğunu rahatlıkla görebiliriz. İşçilerin, emekçilerin, çalışanların güvencesiz çalışmaya mahkum edileceği, kadroların tarikatlara ve cemaatlere peşkeş çekilebilmesi için mülakatla işe alımların gerçekleşeceği bir dönem KHK yolu ile yaratılmaya çalışılıyor. Savaş bütçesi emekçilerin daha da yoksullaştırılması, satılmamış ne varsa sermayeye peşkeş çekilmesi, ucuz iş gücü piyasası yaratılması OHAL ve KHK’ler eliyle gerçekleştiriliyor" dedi.

Emekçileri birlikte mücadeleye çağıran Akkan şunları söyledi "15 Temmuz darbe girişimini kendileri için bir lütuf görenler darbe fırsatçılığı yaparak kendinden olmayan herkese saldırmaya devam etmektedir. Emekten, barıştan, özgürlüklerden yana olanlar son dönemde hedef haline getirilmiş ve getirilmektedir. KESK’e bağlı sendikalara yapılan saldırılar her gün başka bir iş koluna sıçratılarak sürdürülmektedir. Emekten, barıştan, özgürlüklerden yana olanları, laik eğitim, laik yaşam diyenleri ortak bir demokrasi cephesinde birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz, vardık, varız, var olacağız".

Son olarak, 2016/4 sayılı Başbakanlık Genelgesine dayanılarak ülke genelinde 28 Haber Sen üyesi 399 Sayılı KHK'nin 51. ve 52. maddeleri gereğince açığa alındı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehirspor hükmen yenik sayıldı, 3 puanı silindi

SONRAKİ HABER

Türkiye ve Irak vizeleri kaldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...