27 Ekim 2016 14:45

Ücretlerini alamayan tekstil işçileri iş bıraktı

Kırklareli'de kurulu Aypay Tekstil Fabrikası işçileri ödenmeyen ücret ve fazla mesaileri için iş bıraktı.

Paylaş

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Aypay Tekstil Fabrikasında yaklaşık 150 işçi, ücret ve fazla mesai alacakları için iş bıraktı. İş bırakma eylemi üzerine fabrika müdürü Ayhan Aksoy fabrika önüne gelerek ödemenin yarın gerçekleştirileceğini söyledi ve işçilerin iş başı yapmasını istedi.

‘İFLAS HABERİNİ AYRILANLARDAN ÖĞRENDİM’

İşçiler ise ücretleri ödenene kadar eyleme devam edeceklerini söyledi. 4 yıldır fabrikada çalışan işçilerden Sevda Mala, “Burada çalışıyorum, emek veriyorum. Fabrika iflas etmiş ama bize hiçbir bilgi verilmiyor. Daha önce işten ayrılan arkadaşlardan duyduğumuz kadarıyla fabrika kapanacakmış. Burada 400 kişi çalışıyorduk ama bir kısmı para alamadıkları için çıktı” dedi.

‘BEBEKLERİNE SÜT ALAMAYANLAR VAR’

İşçilerden Erkan Dursun ise evlerine para götüremedikleri için mağdur edildiklerini vurguladı. Ücretlerin ödenmemesine tepki gösteren Dursun, “İşe başlarken ücretimizi düzenli alacağımızı söylemişlerdi. Ben bekarım, annem cebime para koyuyor, bir şekilde geçiniyorum. Ama burada küçük çocukları olan insanlar var. Ve bunlar bebeklerine süt bile alamayacak duruma geldi. Ne yapalım fabrika müdürünü rehin mi alalım? Bizim paralarımızı versinler bizde bırakıp gidelim” diye konuştu.

Jandarma ekiplerinin güvenlik tedbiri aldığı fabrikada işçilerin eylemi sürüyor. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Böke: Başbakan’dan beklediğimiz ciddiyet

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da belediye çalışanlarına pankart gözaltısı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...