21 Mayıs 2012 06:06

Filistinli milli futbolcu açlık grevini sürdürüyor

İsrail cezaevlerinde tutuklu bulunan Filistinli mahkumların kitlesel açlık grevi 15 Mayısta sona erdi ancak milli futbolcu Mahmud Sarsak grevine devam ediyor. Sarsak, açlık grevinde 65 günü geride bıraktı.Filistinli kaynaklardan öğrenilene göre halen Ramla Hapishane Hastanesi’nde tutulan Sarsak, serbest bırakılana kadar açlık grevin

Filistinli milli futbolcu açlık grevini sürdürüyor
Paylaş

Filistinli kaynaklardan öğrenilene göre halen Ramla Hapishane Hastanesi’nde tutulan Sarsak, serbest bırakılana kadar açlık grevine devam edecek.

Sarsak, 3 sene önce İsrail ordusu tarafından gözaltına alınmasına rağmen halen yargı önüne çıkarılmadı. Dosyasında gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle neyle suçlandığını avukatlarının dahi bilmediği Sarsak, 22 Temmuz 2009’da Gazze’deki 3 haftalık çatışmalar sürecinde çıkarılan “yasadışı savaş” yasası uyarınca Erez’de gözaltına alınmıştı. Sarsak’ın bu yasaya dayandırılarak cezaevinde tutulan tek Filistinli olduğu belirtiliyor. Uzun süredir açlık grevinde bulunan Sarsak’ın 8 gün önce pankreas ameliyatı olmak üzere Asaf Haruf hastanesine kaldırıldığı öğrenildi. Sarsak’ın midesinde dayanılmaz acılar duyduğu ve zaman zaman bayıldığı bildirildi. Kardeşi İmad’dan öğrenilene göre zaman zaman görme problemi çeken, baş dönmesi ve baş ağrısı sorunları yaşayan Sarsak’ın çok fazla kilo verdiği belirtildi.

imemc.com'un haberine göre Vitamin ve ilaç kullanmayı da reddeden Sarsak, Avukatı Cevat Boulos’un aktardığı üzere  yürümede de sıkıntı yaşıyor.

Kitlesel açlık grevi sona ermeden önce Sarsak’tan haber alan HAMAS’lı mahkumların internet sitesi olarak bilinen Ahrar Wledna, Sarsak’ın 3 aylığına Norveç’e sürgün edilme önerisini geçici çözümleri kabul etmeyeceğini belirterek reddettiğini dile getirdi.

Sarsak’ın serbest bırakılana ve Refah’taki Şabura mülteci kampındaki ailesinin yanına gönderine kadar açlık grevini sürdüreceği belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Savaşa hayır, NATO'ya hayır'

SONRAKİ HABER

Hükümet dalga geçti, emekçi hodri meydan dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...