27 Ekim 2016 11:46

İTO Başkanı: Yeşili çok istiyorlarsa ormana gitsinler!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş, Kültürpark'a kongre merkezi yapılmasına karşı çıkanlara 'Yeşili çok istiyorlarsa Kartalkaya'ya gitsinler' dedi.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açıkladığı Yeni Kültürpark Projesi'ni sevinçle karşılayanlar arasında yer alan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Kültürpark'ın bir kent parkı olmadığını vurgulayarak projeye karşı çıkan İzmirlilere de “Yeşili çok istiyorlarsa Kartalkaya'ya gitsinler” dedi. 

İzmir Ticaret Odası (İTO) Ekim Ayı meclis toplantısında konuşulan gündemlerden biri de Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültürpark projesi idi. Açılış konuşmasında sermaye gruplarının alana dair beklentilerini ortaya koyan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Kültürpark’a dair eleştirilerini dile getiren TMMOB'a bağlı meslek odalarına ve İzmirli yaşam alanı savunucularına tepki gösterdi. 
İTO Başkanı Demirtaş, “Başkan Kocaoğlu projenin etrafında dolaşıyor ama tam açıklamıyor. ‘Kongre Merkezi'ni burada yapacağım’ diyemiyor. Biz de malum odaları azdırmayalım diye bugüne kadar sustuk; topa girmedik. Ama o odalar, Kültürpark'a toplantılar, sergiler ve etkinliklerin düzenleneceği yeni bir bina yapılamayacağını söylüyorlar” diye konuştu.

‘YAPILMAZSA TEPKİMİZİ GÖSTERİRİZ’

Demirtaş konuşmasında, “Kültürpark için tamamen yeşil olsun diyorlar. Yeşili çok istiyorlarsa Kartalkaya'ya gitsinler. Kemalpaşa'nın sırtlarında çok güzel ormanlar var. Burası bir kent parkı değil. Burada 3 bin kişinin kongre yapabileceği, 300-500 kişilik gibi daha küçük ve orta boyutta salonların olduğu, katılanların İzmir merkezdeki otelleri, restoranları, çarşıları doldurmasını sağlayacak Kültür ve Kongre Merkezini istiyoruz. Kongreye gelenler tıpkı Barselona'da olduğu gibi dışarı çıksınlar kenti gezsinler, yemek yesinler, alış veriş yapsınlar. Tüm dünya kentlerinde Kongre Merkezi vardır. Ne olursa olsun bu kongre merkezi olmalı. Eğer yapılmazsa biz tepkimizi gösteririz” ifadelerini kullandı. 

TMMOB İKK Sözcüsü Melih Yalçın, İTO Başkanı Demirtaş’ın sözlerini Evrensel’e değerlendirdi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın İZFAŞ’ta yönetim kurulu üyesi olduğunu anımsatan Yalçın “O yüzden kendini bu kadar haklı görüyor olabilir. Birileri sürekli ‘şunu isteyen şuraya gitsin, bunu isteyen buraya gitsin’ diyor. Burası özgür bir kent. İzmirli insanlar kendi özgürlüğüne, demokratik düşüncelerine sahiptir. Bu kentte kimsenin kimseye nereye gideceğini söylemesi hakkı değildir, haddi değildir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

LC Waikiki sendikal örgütlenmeye karşı her yolu deniyor

SONRAKİ HABER

Kor Asya Pasifik Ödülleri’nde 3 dalda aday gösterildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...