27 Ekim 2016 11:15

Gazeteci Hamza Aktan'ın duruşması 10 Ocak'a ertelendi

Twitter'daki paylaşımlarında 'Terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla yargılanan İMC TV Haber Müdürü Hamza Aktan'ın duruşması ertelendi.

Paylaş

Twitter'daki paylaşımları gerekçe gösterilip 30 Nisan'da evi basılarak gözaltına alınan, kapatılan İMC TV'nin Haber Müdürü Hamza Aktan hakkında açılan davanın ilk duruşması Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Yazmadığı ve paylaşmadığı tweet'ler gerekçe gösterilerek "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılanan Aktan, avukatları ile birlikte duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı, çok sayıda İMC TV çalışanı ve gazeteci de izledi. 

Yapılan kimlik tespitinin ardından duruşma, Aktan'ın iddianamede yer alan iddialar üzerine savunma yapmasıyla başladı. Aktan, iddialara yanıt verdikten sonra beraatını talep etti. Aktan'ın ardından avukatlar Zeynep Ceren Boztoprak, Erdem Canan ve Tora Pekin müvekkillerini savundu. Avukatlar, müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesini istedi. 

Savunmaların ardından iddia makamı, mahkeme heyetine mütalaasını sundu. İddia makamı, Aktan'ın atmadığını söylediği 8 tweet'in içeriğinin ve kaynağının ilgili kurumlardan sorularak araştırılmasını talep etti. 

Ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Aktan için var olan "adli kontrol şartı”nın kaldırılmasına karar vererek, duruşmayı 10 Ocak 2017 tarihine erteledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Sancar: ülkeyi demokrasiden uzaklaştırmak istiyorlar

SONRAKİ HABER

Davut Güloğlu’ya 2,5 yıl hapis istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...